Banner
Banner
Απλά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αβγά
12-ilika
 
Τα αβγά είναι ένα βασικό υλικό που δεν λείπει σχεδόν από καμιά κουζίνα, καθώς  χρησιμοποιούνται σε αμέτρητες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής.
 
Κάποιοι όμως δεν συμπαθούν τα αβγά ή καλούνται να τα αποφεύγουν.
 
Όπως είναι γνωστό, οι περισσότερες συνταγές – και ειδικότερα στη ζαχαροπλαστική – για να πετύχουν χρειάζονται αβγά.
 
Ωστόσο, αν δεν μπορείς και δεν θες με τίποτα να τα καταναλώσεις, υπάρχουν υλικά που θα σε βοηθήσουν να τα αντικαταστήσεις. Αυτά είναι:

Λιναρόσπορος
Αυτή η εξαιρετικά υγιεινή τροφή με την σχετικά ουδέτερη γεύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του αυγού.
 
 
Απλώς ανακατέψετε 1 κ.σ. λιναρόσπορο σε σκόνη με 3 κ.σ. μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και κολλώδες μίγμα και χρησιμοποιείστε αυτή την ποσότητα αντί ενός αυγού (Αν δεν έχετε σκόνη λιναρόσπορου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκους και να τους αλέσετε εσείς).
 
Ρεβυθόζουμο
Το ζουμί αυτό είναι πλούσιο σε άμυλο, πρωτεΐνες και άλλα οργανικά στοιχεία και, σε αντίθεση με τα παραπάνω υλικά που διαβάσατε μέχρι τώρα, είναι κατάλληλο και για παρασκευή μαρέγκας.
 
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνταγές όπως μακαρόν, μπισκότα, μους, μπράουνις, παγωτό, αλλά και μαγιονέζα.
 
Με άλλα λόγια, ίσως μιλάμε για τον πιο άξιο από τους άξιους αντικαταστάτες των αυγών. Όσο για την ποσότητα, ένα αυγό ισοδυναμεί με 3 κ.σ. ρεβυθόζουμο.
 
Φυτικό έλαιο
Συνήθως χρησιμοποιείται ηλιέλαιο και η ποσότητα που αναλογεί σε ένα αβγό, είναι το 1/4 του φλιτζανιού.
 
Όπως αναφέρει το ekriti.gr, σε συνταγές όπως το κέικ, καλό θα ήταν να μην αντικατασταθούν όλα τα αβγά με φυτικό έλαιο, καθώς είναι πολλά και θα το κάνουν πιο λιπαρό.
 
Μπανάνα
Μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις το αβγό μιας συνταγής με λιωμένη μπανάνα. Το 1/4 του φλιτζανιού λιωμένης μπανάνας, αντιστοιχεί σε ένα αβγό.
 
Ένα μίγμα νερού, λαδιού και μαγειρικής σόδας. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 2 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. φυτικό έλαιο και 2 κ.γ μαγειρική σόδα.
 
Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να αντικαταστήσει ένα αυγό. Μάλιστα το συγκεκριμένο μίγμα, αν χρησιμοποιηθεί σε μπισκότα, τα κάνει και πιο αφράτα.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner