Banner
Banner
Tην παχυσαρκία την προλαμβάνει ένα πρωτεϊνικό πρωινό
15-proino
 
Η κατανάλωση ενός πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με ερευνητές στην Αυστραλία.

Μεγάλο μέρος των τροφίμων που καταναλώνουμε πλέον είναι επεξεργασμένα και εξευγενισμένα και είναι συνήθως χαμηλά σε πρωτεΐνη.
 
Το σώμα μας το αντισταθμίζει αυτό τρώγοντας υπερβολική τροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να καλύψει τις ανάγκες μας σε πρωτεΐνη και ενέργεια, έγραψαν οι ερευνητές στην μελέτη τους.
 
Οι επιστήμονες ανέλυσαν την πρόσληψη τροφής, τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα 9.341 ενηλίκων στην Αυστραλία. Η διάμεση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν περίπου 46 έτη.
 
 
Η μέση ημερήσια πρόσληψή τους είχε ως εξής:

- 18% πρωτεΐνη.
- 43% υδατάνθρακες.
- 31% λίπος.
- 2% φυτικές ίνες.
- 4% αλκοόλ.

Τι ανακάλυψαν οι ερευνητές για την πρωτεΐνη στο πρωινό γεύμα
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν χαμηλές ποσότητες πρωτεΐνης στο πρωινό αύξησαν την πρόσληψη τροφής για το υπόλοιπο των γευμάτων τους.
 
Όσοι κατανάλωναν τη συνιστώμενη ποσότητα πρωτεΐνης στο πρωινό δεν αύξησαν την πρόσληψη τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι συμμετέχοντες με ένα πρωινό με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έτρωγαν τροφές με περισσότερες θερμίδες (ενέργεια), όπως κορεσμένα λίπη, σάκχαρα και αλάτι, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 
Συνολικά, όσοι το πρωινό τους δεν περιείχε αρκετή πρωτεΐνη είχαν χαμηλότερη ποιότητα διατροφής.
 
Η πρωτεϊνική τους ενέργεια μειώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και όταν αυξανόταν η πρόσληψη τροφής, ένα αποτέλεσμα που οι επιστήμονες ονόμασαν “αραίωση πρωτεΐνης”.
 
Πώς οι καθημερινοί στόχοι για πρωτεΐνη επηρεάζουν τη διατροφή μας
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν τροφές για να προσπαθήσουν να επιτύχουν έναν πρωτεϊνικό στόχο.
 
Όταν τρώμε τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, πρέπει να τρώμε περισσότερα τρόφιμα για να φτάσουμε στον στόχο μας.
 
 
Οι πρωτεΐνες είναι τα δομικά στοιχεία του σώματός μας στα κύτταρα και χρησιμοποιούνται για την επιδιόρθωση και τη δημιουργία νέων κυττάρων.
 
Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι χρειάζονται περισσότερες από 1 εκατομμύριο μορφές πρωτεΐνης για να επιτρέψουν στο ανθρώπινο σώμα να λειτουργήσει σωστά.
 
Αν και η πρωτεΐνη είναι σημαντική, δεν συμφωνούν όλοι ότι οι άνθρωποι τρώνε για να επιτύχουν έναν απροσδιόριστο στόχο να λάβουν αρκετή πρωτεΐνη.

“Μερικά από τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας συνάδουν με άλλα ευρήματα, αλλά το να πούμε ότι οι άνθρωποι τρώνε περισσότερες θερμίδες κυρίως λόγω πρωτεϊνικών αναγκών είναι πιθανό να μην είναι τόσο απλό”, δήλωσε η Liz Weinandy, διαιτολόγος .
 
“Είναι γνωστό ότι η πρωτεΐνη έχει υψηλότερο παράγοντα κορεσμού από τους υδατάνθρακες και τα λίπη, αλλά υπάρχουν και σχετικές προειδοποιήσεις επ’ αυτού.
 
Υπάρχει επίσης έρευνα που δείχνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού και περισσότερες θερμίδες λόγω γεύσης.
 
Αυτό θέτει το ερώτημα: οι άνθρωποι τρώνε περισσότερο φαγητό για να ικανοποιήσουν μια ανάγκη σε πρωτεΐνη ή μήπως επειδή το φαγητό έχει καλή γεύση;
 
Επίσης, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για την υπερκατανάλωση τροφής, όπως το στρες και η πλήξη.
 
Μας αρέσει να απλοποιούμε τα πράγματα και να επισημαίνουμε έναν ή δύο λόγους για την υπερκατανάλωση τροφής. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι”.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner