Banner
Banner
Βιολογική κανόλα ή κραμβέλαιο. Το λάδι που καταπολεμά θεαματικά το κοιλιακό λίπος
 
04-kanola
 
 
Το λάδι κανόλα μπαίνει δυναμικά στην καθημερινότητα μας, αφού σύμφωνα με έρευνες έχει θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του λίπους της κοιλιάς.
 
Στο πλαίσιο της σχετικής δοκιμής, ζητήθηκε από 101 εθελοντές (με κοιλιακή παχυσαρκία ή αυξημένη περίμετρο μέσης) να καταναλώνουν ημερησίως δύο smoothies που περιείχαν ένα συγκεκριμένο είδος λαδιού.

Για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, χορηγήθηκε στους συμμετέχοντες (με τυχαία κατανομή) smoothie που περιείχε: συμβατικό λάδι κανόλα, λάδι κανόλα με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ, λάδι κανόλα με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ και DHA (εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ, είδος Ω3 λιπαρών οξέων), αραβοσιτέλαιο/καρθαμέλαιο ή λινέλαιο/καρθαμέλαιο.
 
 
Το smoothie περιείχε επίσης σορμπέ πορτοκάλι, γάλα χωρίς λιπαρά, φράουλες και επιπλέον 30 γρ. (περίπου δύο κουταλιές της σούπας) λάδι κανόλα.
 
Η κατανάλωση του λαδιού κανόλα, γνωστό και ως κραμβέλαιο, οδήγησε σε απώλεια 0,11 κιλών από την περιοχή της κοιλιάς σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.
 
Μάλιστα, οι ερευνητές μιλούν για πραγματική απώλεια, αφού δεν διαπιστώθηκε ανακατανομή του λίπους, από την κοιλιά σε άλλα μέρη του σώματος.
 
 
Το λάδι κανόλα είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και έχει τα λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από κάθε άλλο μαγειρικό λάδι.
 
Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν θετική επίδραση στη σωματική σύσταση, ιδιαίτερα στα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα.
Μπορούμε να ενσωματώσουμε το λάδι κανόλα στη μαγειρική μας για το σοτάρισμα και το ψήσιμο, ως συστατικό στα smoothies ή στις σαλάτες.
 
Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους στο πρόσφατο συνέδριο της Εταιρείας Παχυσαρκίας, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι θα πρέπει να μελετηθεί μελλοντικά η μακροπρόθεσμη επίδραση των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων ώστε να ενισχυθούν τα ευρήματά τους.
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner