Μελέτη του Harvard για τη μεσογειακή διατροφή, με τη συμμετοχή ελληνικού βιολογικού ελαιολάδου |
![]() Μελέτη του Harvard για τη μεσογειακή διατροφή, με τη συμμετοχή ελληνικού βιολογικού ελαιολάδου
Περισσότεροι από ένας στους τρεις πυροσβέστες στις ΗΠΑ είναι παχύσαρκοι και οι καρδιακές προσβολές είναι η υπ’ αριθμόν ένα αιτία θανάτου στην πρώτη γραμμή καθήκοντος με μεγάλη διαφορά μάλιστα συγκρινόμενη με τα εγκαύματα και τα επικίνδυνα αέρια που περιλαμβάνονται στον καπνό της φωτιάς κατά την εκτέλεση της εργασίας τους.
Θα μπορούσε μια από τις λύσεις να είναι οι παραδοσιακές ελληνικές διατροφικές συνήθειες,οι οποίες είναι περισσότερο γνωστές ως Μεσογειακή Διατροφή, με προεξάρχουσα την παρουσία ελαιολάδου και μάλιστα βιολογικού στην ημερήσια διατροφή των πυροσβεστών των ΗΠΑ ? Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αμερικής (U.S. Department of Homeland Security) θεωρεί πως ναι. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός της επιχορήγησης για τα επόμενα 3 χρόνια στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του γνωστού πανεπιστημίου Χάρβαρντ (HARVARD SCHOOL OF PUBLIC HEALTH) της Βοστώνης και στην ομάδα του Dr. Stefanos Kales, iατρού και αναπληρωτή καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, έτσι ώστε να διεξαχθεί η ερευνητική μελέτη με την ονομασία FEEDING AMERICA’S BRAVEST Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής. ![]() Σκοπός της όλης μελέτης είναι να αποδείξει ότι αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες, με επιστημονικά αποδεδειγμένο τρόπο, σε ομάδες ανθρώπων που έχουν υψηλό κίνδυνο ασθενειών και κυρίως καρδιακών προσβολών κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, όπως οι πυροσβέστες, ο κίνδυνος αυτός μειώνεται σε εξαιρετικά υψηλά και ιδιαίτερα αξιοσημείωτα ποσοστά. Κύριο και βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καλής ποιότητας και μάλιστα το ελληνικό βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ως ένα από τα υψηλότερης ποιότητας ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο είναι των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, μάλιστα με τις περισσότερες διεθνείς βραβεύσεις για την ποιότητα και την γεύση του σε παγκόσμιους διαγωνισμούς που συμμετέχει από τον Ιανουάριο του 2018 στην συγκεκριμένη ερευνητική μελέτη που διεξάγει η Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ (HARVARD SCHOOL OF PUBLIC HEALTH) σε 1000 εθελοντές πυροσβέστες της Αμερικής για 3 χρόνια στην καθημερινή ερευνητική διατροφή τους. Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ; |