Banner
Banner
Γιατι δεν πρέπει να τυλίγετε το τυρί με μεμβράνη. Πώς να το συντηρήσετε
20-tiri 
 
Ανήκετε και εσείς σε αυτούς που τυλίγουν το τυρί με μεμβράνη τροφίμων ή το αφήνετε με το χαρτί από το supermarketή το κατάστημα βιολογικών ; Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα πρέπει άμεσα να αναθεωρήσετε τη συνήθεια σας αυτή.
 
Η μεμβράνη έχει την τάση να «αιχμαλωτίζει» την υγρασία του τυριού, επιταχύνοντας την ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια του. Με λίγα λόγια, το τυρί με αυτόν τον τρόπο περιτυλίγματος, χαλάει πιο γρήγορα.
 

organic-life

 
Τρόποι συντήρησης
Σύμφωνα με το newsbeast.gr, αυτό που προτείνουν οι ειδικοί, ως καλύτερο τρόπο συντήρησής του είναι να το τυλίξετε με κερωμένο χαρτί, το οποίο θα βρείτε στο εμπόριο και είναι ειδικά σχεδιασμένο για το τύλιγμα του τυριού. Το συγκεκριμένο χαρτί, δεν «αιχμαλωτίζει» τη υγρασία, άρα βοηθά το τυρί να διατηρηθεί περισσότερο.
 
Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής βασικά:
Τα κρεμώδη τυριά πρέπει να βρίσκονται κλεισμένα σε αεροστεγή δοχεία.
 
balloon-tsantes
 
Τα υπόλοιπα τυριά μπορούν να μπουν σε τάπερ, κατά προτίμηση γυάλινα
 
Δε μπορείτε να βάλετε σε ένα τάπερ δύο διαφορετικά είδη τυριών.
 
Δεν πρέπει να αφήνετε τα τυριά με το περιτύλιγμα που χρησιμοποιούν στο σούπερ μάρκετ, που το αγοράσατε. Κι αυτό, διότι η ψύξη δεν διαπερνά εύκολα το χαρτί και υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν γρηγορότερα.
 
Το τριμμένο τυρί, αν έχετε αγοράσει μεγάλη ποσότητα, για να διατηρηθεί περισσότερο, το βάζετε στην κατάψυξη και το βγάζετε κάθε φορά, που θα το χρησιμοποιήσετε.
Εμείς, σε κάθε περίπτωση θα σας συστήναμε να προτιμάτε τα βιολογικά τυριά που είναι πιο υγιεινά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner