Κοτόσουπα η θαυματουργή ! Η συνταγή για κοτόσουπα που θα μας βοηθήσει στην πανδημία του κορονοϊού |
![]() Κοτόσουπα η θαυματουργή !
Η συνταγή για κοτόσουπα που θα μας βοηθήσει στην πανδημία του κορονοϊού
Όλοι γνωρίζουμε πως μια σούπα μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα όταν είμαστε άρρωστοι. Αν ενισχύσουμε όμως την παραδοσιακή και αγαπημένη μας κοτόσουπα με φρέσκα υλικά γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό τόσο γευστικά όσο και για το ανοσοποιητικό μας.
Παρακάτω θα βρείτε συνταγή για την κοτόσουπα που θα σας βοηθήσει στους δύσκολους καιρούς της καραντίνας του κορονοϊού αλλά και σε κάθε περίπτωση που θα νιώθετε τις ιώσεις και τις εποχικές γρίπες να πολιορκούν το ανοσοποιητικό σας.
Όσο για τα υλικά, όπως θα διαπιστώσετε είναι πολύ απλά και μπορούμε να τα βρούμε όλοι σε σουπερμάρκετ όπως στις προσφορές του ΑΒ Βασιλόπουλος(1) ή στα Lidl.
Υλικά (για 4 μερίδες):
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
τζίντζερ (ένα κομματάκι όσο ο αντίχειράς μας)
2 καρότα
μισό λάχανο
μισό κοτόπουλο
1 πακέτο νουντλς ρυζιού
ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο προσθέτοντας λίγο αλάτι. Στην αρχή θα “αφρίσει”. Τους αφρούς αυτούς τους αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Αφού βράσει καλά (για τουλάχιστον μία ώρα) το αφαιρούμε από τη φωτιά και κρατάμε το ζωμό για να τον χρησιμοποιήσουμε στη σούπα μας.
Αν θέλουμε μπορούμε ένα μέρος του να το αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη σε κεσεδάκια ή παγοκύστες για μελλοντική χρήση. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε λωρίδες.
Ακολούθως πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε κι αυτά σε μακρόστενες λωρίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, το λάχανο και το τζίντζερ.
Αφού “μαραθούν” προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κρέας, το ζωμό, αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τα νούντλς τα οποία χρειάζονται λιγότερο από 5 λεπτά για να είναι έτοιμα. Τελευταίο και αφού σβήσουμε το μάτι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού που δε θέλουμε να βράσει για να διατηρήσει όλες του τις ιδιότητες.
Ο χυμός λεμονιού μας παρέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C που μας είναι απαραίτητη για να καταπολεμήσουμε κάθε λοίμωξη και να έχουμε ισχυρό ανοσοποιητικό(3).
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στη συνταγή αυτή πολλά από τα υλικά έχουν αντιφλεγμονώδη δράση(2). Τόσο το τζίντζερ όσο και ο κουρκουμάς και το ελαιόλαδο ενισχύουν με τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες τον οργανισμό μας.
Αν δεν έχουμε ένα από τα υλικά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε όπως σε όλες τις συνταγές με κάποιο άλλο της αρεσκείας μας, καλό είναι ωστόσο να φροντίσουμε ώστε ό,τι χρησιμοποιούμε να είναι φρέσκο και κατά προτίμηση βιολογικό. Πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως ο ΑΒ Βασιλόπουλος και ο Σκλαβενίτης έχουν ειδικούς διαδρόμους με βιολογικά προϊόντα όπου σίγουρα θα βρούμε όσα χρειαζόμαστε.
Πηγές
2.Άρθρο “14 τρόφιμα που καταπωλεμούν τη φλεγμονή”, διαθέσιμο στο https://www.iatronet.gr/diatrofi/astheneies-diatrofi/article/29636/14-trofima-poy-katapolemoyn-ti-flegmoni.html
3.Λεμόνι https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…
|