Banner
Banner
Γιατί δεν πρέπει να πετάς ποτέ το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια;
29-makaronia
 
Μήπως σουρώνεις και εσύ τα μακαρόνια μόλις βράσουν; Ε λοιπόν διαπράττεις ένα μέγα μαγειρικό «έγκλημα»!
 
Το νεράκι αυτό, χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό «χρυσό» για τη μαγειρική και όχι μόνο!
 
Να που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
• Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο. Πρόσθεσε λίγο από αυτό το νεράκι για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότο σου απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά.
 
organic-life
 
• Για να ποτίσεις τα λουλούδια. Άφησέ το να κρυώσει τελείως και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχόμενο.
 
• Για να μαλακώσεις όσπρια. Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό το νεράκι για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.
 
• Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη. Όπως αναφέρει το medicalland.gr, πρέπει όσο ακόμα είναι ζεστό, να το ρίξεις μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών για να γίνει το καθάρισμα παιχνιδάκι!
 

organic-life-botana

 
• Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό. Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και όσο είναι ακόμα καυτό, τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.

 

 

Περισσότερα νέα διατροφής

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner