Banner
Banner
Τα συχνά check up δε μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου

check_up

Σε τακτά χρονικά διαστήματα σπεύδετε εναγωνίως να κάνετε check up ώστε να μειώσετε το κίνδυνο  θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα ή καρκίνο ;

Σύμφωνα με έρευνα Δανών επιστημόνων, η παραπάνω συνήθεια δε βοηθά στη μείωση κινδύνου θανάτου από τις αναφερθείσες ασθένειες !!!

Οι ερευνητές μελέτησαν 14 προηγούμενες μελέτες που αφορούν συνολικά 183.000 ασθενείς από διάφορες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και τις Η.Π.Α..

Ο επικεφαλής ερευνητής Lasse Krogsboll από το Nordic Cochrane Center στην Κοπεγχάγη εξηγεί ότι «δεν μπορέσαμε να βρούμε στοιχεία ότι υπάρχει όφελος από την εισαγωγή των συστηματικών τσεκ απ υγείας στο πλαίσιο μιας στρατηγικής προληπτικής ιατρικής, παρά το γεγονός ότι είχαμε στοιχεία από πολλές έρευνες υψηλής ποιότητας και μεγάλου αριθμού ατόμων»

 
 

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα συστηματικά τσεκ απ μπορεί να οδηγήσουν σε «υπερ-διάγνωση» καθώς και σε μια αύξηση των θεραπειών για την υπέρταση. Ωστόσο, αυτές οι συστηματικές επισκέψεις για ιατρικό έλεγχο δεν φάνηκε να οδηγούν σε μείωση της συνολικής θνησιμότητας ή του κινδύνου θανάτου από καρδιαγγειακά ή καρκίνο.

Παράλληλα, οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι συνήθως τα check up γίνονται από εκείνους που ανησυχούν πολύ, όχι όμως και από εκείνους που τα έχουν ανάγκη. Αυτή η πρακτική φάνηκε ότι οδηγεί σε υπερ-διαγνώσεις, δηλαδή στη διάγνωση και αντιμετώπιση καταστάσεων που δεν είχαν κάποιο εμφανές όφελος στην αντιμετώπιση ασθενειών ή στη θνησιμότητα.

Μια εναλλακτική που προτείνουν οι ειδικοί είναι τα στοχευμένα check up, που εστιάζουν σε εκείνους που έχουν ήδη αναγνωριστεί ότι έχουν παράγοντες κινδύνου.

Θα θέλαμε αν τονίσουμε το γεγονός πως η έρευνα στοχεύει στη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα ή καρκίνο και όχι στη διάγνωση. Επίσης αναφέρεται στη χρησιμότητα των συχνών check up. Καλό θα ήταν λοιπόν, επειδή η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, να μη σας μπουν ιδέες και παραμελήσετε τον εαυτό και την υγεία σας…

 

 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας... 

 

 

 

 

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.