Banner
Banner
Αυπνία ; 9 tips για να σε παίρνει πιο γρήγορα ο ύπνος
21-aipnia
 
Ξαπλώνεις στο κρεβάτι, κλείνεις τα μάτια αλλά ο ύπνος δε λέει να σε πάρει με τίποτα. Αρχίζεις στριφογυρίζεις, αλλάζει θέση, αλλά τίποτα…
 
Μην αγχώνεσαι. Υπάρχει τρόπος να σε πάρει ο ύπνος, ακολουθώντας κάποια από τα παρακάτω 9 tisps…
 
1. Διάβασε ένα βιβλίο
Διάβασε το αγαπημένο σου περιοδικό ή βιβλίο και σύντομα τα βλέφαρα θα βαρύνουν. Η ανάγνωση κουράζει τα εγκεφαλικά κύτταρα και βοηθάει στο να σε πάρει ο ύπνος.
 
Προσοχή όμως. Μακριά από tablets και κινητά. Μόνο το χαρτί θα σε βοηθήσει..
 
2. Να ξαπλώνεις πάντα την ίδια ώρα.
Η συγκεκριμένη ώρα ύπνου, βοηθάει ώστε να προγραμματιστεί ο οργανισμός καλύτερα και να μη μπερδεύεται με αλλαγές στο πρόγραμμα. Βοηθάει ώστε να αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης και μελατονίνης ενώ συμβάλλει στην ισορροπία του κιρκαδιανού ρυθμού.
 
3. Βελτίωσε τη διατροφή σου
Καλό είναι να αποφύγεις το κρέας ή οποιαδήποτε βαριά τροφή λιγότερο από 2 ώρες πριν την ώρα κατάκλισης. Επιπλέον, το φαγητό στις 11 και στις 12 η ώρα το βράδυ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα σου προκαλέσει καούρες, δυσπεψίες και φυσικά αϋπνία.
 
Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ακόρεστων λιπαρών βελτιώνουν τη ποιότητα του ύπνου σου και σε βοηθούν να κοιμηθείς γρηγορότερα καθώς αυξάνουν τα επίπεδα μαγνησίου, καλίου και άλλων ανόργανων ουσιών που χρειάζεται το σώμα σου.
 
4. Διατήρησε το δωμάτιο σου δροσερό
Σε θερμοκρασία δωματίου 22-25 βαθμούς κελσίου. Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η θερμοκρασία σώματος είναι παράγοντας κλειδί για να σε πάρει γρηγορότερα ο ύπνος. Η διατήρηση λοιπόν των επιπέδων εξαερισμού σε φυσιολογικά επίπεδα είναι ουσιώδης.
 
5. Πιες γάλα
Φυσικά κατά προτίμηση βιολογικό γάλα . Όχι ότι θα σε βοηθήσει περισσότερο να κοιμηθείς από ότι ένα συμβατικό, απλά είναι πιο… υγιεινό.
 
Ονειρα γλυκά…
 
 
 
 

 
 
 
 

 

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.