Μπέικον, λουκάνικα και αλλαντικά ένοχα για καρκίνο |
![]() Μπέικον, λουκάνικα και άλλα επεξεργασμένα κρέατα, ένοχα για καρκίνο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν την Δευτέρα, θα εντάξουν το επεξεργασμένο κρέας στην ίδια κατηγορία με τα τσιγάρα, το αλκοόλ και τον αμίαντο.
«Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά από αυτά τα κρέατα είναι σε υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του εντέρου σε σχέση με όσους τρώνε μικρές ποσότητες», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ωστόσο το βόειο κρέας, το αρνί και το χοιρινό μπορούν να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής και ότι το κόκκινο κρέας είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και παρέχει βιταμίνες και μέταλλα, όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.
Εμείς θα σας προτίναμε να προτιμάτε τα βιολογικά κρέατα και αλλαντικά, τα οποία είναι πιο υγιεινά από τα συμβατικά.
|