Banner
Banner
Κρέας, αλκοόλ και αυξημένος δείκτης μάζας σώματος, ενοχα για καρκίνο
28-kreas 
 
Κλειδί η υγιεινή διατροφή...
 
Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αλκοόλ, ένοχη για καρκίνο του στομάχου σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα από το American Institute for Cancer Research (AICR) και το World Cancer Research Fund (WCRF).
 
Οι ερευνητές εξέτασαν 89 μελέτες που συμπεριελάμβαναν στοιχεία από 17,5 εκατομμύρια ενήλικες, εκ των οποίων οι 77.000 είχαν διαγνωσθεί με καρκίνο του στομάχου.
 
Για κάθε 50 γρ. ημερήσιας κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος αυξάνεται ο κίνδυνος να εμφανίσει κανείς καρκίνο του στομάχου μέχρι και 18%.
 
Όπως τόνισαν οι ειδικοί, η κατανάλωση αφορά και προϊόντα που βγαίνουν από την επεξεργασία του κόκκινου κρέατος όπως είναι τα λουκάνικα, τα σαλάμια, το μπέικον και άλλα επεξεργασμένα κρέατα.
 
Από την άλλη η κατανάλωση 3 ή περισσοτέρων αλκοολούχων ποτών ημερησίως αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.
 
Επισημαίνοντας δε, ότι ο κίνδυνος αυτός είναι πολύ πιο αυξημένος στους άνδρες και ειδικότερα στους καπνιστές ακόμη και αν έχουν κόψει το κάπνισμα.
 
Οι επιστήμονες εστίασαν επίσης, στον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου από τα άτομα που είναι παχύσαρκα και ειδικά αυτοί που έχουν πολλά κιλά γύρω από το στομάχι τους.
 
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του ανώτερου στομάχου αυξάνεται κατά 23% ανά 5 μονάδες αύξησης του Δείκτη Μάζας Σώματος.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner