Βιολογικός μαϊντανός. Το βότανο που δρα κατά του καρκίνου |
![]() Τον μαϊντανό μπορεί να τον γνωρίζουμε ως ένα μυρωδικό που δίνει γεύση και άρωμα στο φαγητό, παράλληλα όμως, αποτελεί ένα βότανο, πλούσιο σε αντικαρκινικές ιδιότητες.
Σύμφωνα με το iatropedia.gr η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που περιέχει ο μαϊντανός, έχει αποδειχθεί ότι έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος. Οι γλυκοπατάτες, ο μαϊντανός, τα μαύρα φραγκοστάφυλα και τα βακκίνια (είδος μούρων) είναι μεταξύ των τροφών με την υψηλότερη συγκέντρωση μυρικετίνης ανά 100 γραμμάρια. Ο μαϊντανός περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης, η οποία έχει αποδειχτεί ότι μπλοκάρει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών, οι οποίες παράγονται κατά το ψήσιμο των τροφών σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν έχετε την τάση να ψήνετε τις τροφές σας στη σχάρα και να τις “καρβουνίζετε” αρκετά, φροντίστε να τις συνδυάζετε με πράσινα λαχανικά για να “ακυρώσετε” αυτά τα αποτελέσματα. Επίσης, μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στο μαϊντανό, γνωστή ως απιγενίνη, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το μέγεθος ενός όγκου σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού. Εμείς θα σας προτείναμε να προτιμάτε το βιολογικό μαϊντανό, ο οποίος έχει καλλιεργηθεί χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. |