Banner
Banner
Επίθεση από ψείρες της θάλασσας δέχτηκε 16χρονος
07-pseires1 
 
Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στα πόδια κατέληξε 16χρονος, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από ψείρες της θάλασσας στη Μελβούρνη, σε παραλία στο Μπράιτον
 
Ο Sam Kanizay αν και χειμώνας αυτή την περίοδο στην Αυστραλία, έβαλε τα πόδια του για περίπου μισή ώρα στα νερό.
Όταν όμως βγήκε, συνειδητοποίησε ότι από τα πόδια του έτρεχε ποτάμι το αίμα από αναρίθμητες μικρές αλλά βαθιές πληγές, για τις οποίες χρειάσθηκαν αρκετά ράμματα και νοσηλεία στο νοσοκομείο.
 
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο το απόγευμα και, παρότι ο νεαρός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο επειδή το αίμα δεν σταματούσε, οι γιατροί του Νοσοκομείου Dandenong πάλευαν έως το μεσημέρι της Κυριακής για να θέσουν την αιμορραγία υπό έλεγχο.
 
24-organic-life

Αν και κανείς δε γνωρίζει με βεβαιότητα τι είδους θαλάσσιος οργανισμός προκάλεσε τόσο εκτεταμένη ζημιά στα πόδια του νεαρού, οι υδροβιολόγοι θεωρούν πιθανότερο πως ήταν ψείρες της θάλασσας ( καλιγίδες ).
 
Είναι μικροσκοπικά (συνήθως έχουν μέγεθος μερικά χιλιοστά) παρασιτικά καρκινοειδή που φυσιολογικά τρέφονται από τους βλεννογόνους, το δέρμα και το αίμα των ψαριών.
 
Οι καλιγίδες είναι ιδιαιτέρως προβληματικές για τα μικρά παιδιά, διότι συχνά βρίσκονται στα ρηχά νερά και μπορεί να μπουν μέσα από το μαγιό τους και να τα δαγκώνουν κατ’ επανάληψιν.
 
07-pseires-3
 
 
Οι υδροβιολόγοι στη Μελβούρνη πιστεύουν ότι το παγωμένο νερό μούδιασε τα πόδια του SamKanizay, με συνέπεια να μην αντιληφθεί τα δαγκώματα των παρασίτων παρά μόνο όταν βγήκε από το νερό και άρχισε να βλέπει τις λίμνες από αίμα που συγκεντρώνονταν σε κάθε του βήμα.
 
Ωστόσο τους εκπλήσσει το γεγονός ότι συγκεντρώθηκε τόσο μεγάλο αριθμός καλιγιδών σε μία συγκεκριμένη παραλία, αλλά και η έκταση των βλαβών στα πόδια του νεαρού.
 


 
 
 

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.