Banner
Banner
Αδικαιολόγητη η αύξηση στο σουβλάκι λένε οι χοιροτρόφοι
19-souvlaki 
Αδικαιολόγητη η αύξηση στο σουβλάκι λένε οι χοιροτρόφοι
Η σύνδεση του Ελληνα με το σουβλάκι, είναι μια σχέση άρρηκτα συνδεδεμένη, με αποτέλεσμα πάταγο να έχουν δημιουργήσει τα δημοσιεύματα περί αύξησης της τιμής του στα 3,00 €
 
Ο πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων , Γιάννης Μπούρας, δήλωσε πως είναι αδικαιολόγητη η οποιαδήποτε αύξηση στο σουβλάκι.
 

organic-life
  
«Οποιαδήποτε αύξηση κρίνεται αδικαιολόγητη αφού οι τιμές παραγωγού στο χοιρινό είναι στα χαμηλότερα επίπεδα. Εκτιμώ ότι η φημολογία έρχεται σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αδικαιολόγητων αυξήσεων στις τιμές» δήλωσε ο κος Μπούρας στον Αγρότυπο
 
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος ΣΕΒΕΚ, διευκρινίζει τα εξής:
Από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει διεθνώς προκύψει σημαντική αύξηση στην τιμή της πρώτης ύλης του χοιρινού κρέατος, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 30-32%.

Στατιστικά ανά διετία παρατηρείται η ταυτόχρονη εκδήλωση πολλών αιτίων οι οποίες οδηγούν στην αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος.
Το φαινόμενο οφείλεται συνήθως στην κυκλικότητα της ζωής των ζώων, σε ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται κατά καιρούς, σε έκτακτα γεγονότα και καιρικά φαινόμενα, στην αύξηση της ζήτησης από ορισμένες μεγάλες χώρες και γενικώς στην εκτροπή από την φυσιολογική και προγραμματισμένη εξέλιξη της αγοράς.
 
 
 
 
Συνήθως οι συνέπειες είναι παροδικές και οι αυξήσεις απορροφούνται από την βιομηχανία μεταποίησης και την αλυσίδα διανομής.
 
Όταν όμως το διάστημα αυτό παρατείνεται, όπως συνέβη και τώρα, οι συνέπειες πλέον για τη βιομηχανία ξεπερνούν τη δυνατότητά της να απορροφήσει τους κραδασμούς, με αποτέλεσμα να φτάνει η αύξηση εν μέρει και στον τελικό καταναλωτή.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.