Ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως οστεοπόρωσης, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν για την σχέση διατροφής και οστικής μάζας, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι μέτριες ποσότητες κρασιού μπορεί να διαφυλάξουν την υγεία των οστών.
Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύονται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN), δείχνουν πως λίγο κρασί ασκεί θετική δράση στην οστική πυκνότητα.
Δεν είναι σαφές πως ακριβώς επηρεάζει το κρασί την οστική μάζα, αλλά προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως παίζουν ρόλο οι πολυφαινόλες του – μια ομάδα χημικών ουσιών, οι οποίες υπάρχουν στην φλούδα των σταφυλιών.
Εμείς θα προτείναμε να επιλέγετε κρασί από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, τα οποία είναι απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα.
|