Banner
ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Sunday, 26 January 2014 19:51
 
26-spiroulina
 
Εταζαν στους καταναλωτές πως θα τους προμηθεύσουν δωρεάν το προϊόν, αλλά χρέωναν υπέρογκα τα μεταφορικά κόστη...
 
Σχεδόν ογδόντα χιλιάδες καταναλωτές, απ' όλη την ελληνική επικράτεια, έπεσαν θύματα της "κομπίνας" με την πώληση του δημοφιλούς συμπληρώματος διατροφής σπιρουλίνα, που αποκαλύφθηκε από τις διωκτικές αρχές.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά δύο άτομα, ένας 47χρονος κι ένας 45χρονος, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.
 
Κατά τη δικογραφία, οι δύο επιχειρηματίες αποκόμισαν σε διάστημα τριών μηνών, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, περίπου 280.000,00 €
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συστήσει- από το 2010 -διαφημιστική εταιρεία, μέσω της οποίας ήρθαν σε συμφωνία με εταιρεία παραγωγής σπιρουλίνας για την αγορά του γνωστού συμπληρώματος διατροφής.
 
Σύμφωνα με τη συμφωνία των δύο πλευρών, κάθε συσκευασία σπιρουλίνας των τριάντα δισκίων κόστιζε στους κατηγορουμένους 79 λεπτά, όταν τα φαρμακεία και τα καταστήματα πώλησης τυποποιημένων προϊόντων, στα οποία επιτρέπεται αποκλειστικά η πώληση του εν λόγω προϊόντος, χρεώνουν την κάθε συσκευασία των 70 δισκίων προς 10 ευρώ.
 
Στη συνέχεια, κατάλληλα εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της διαφημιστικής εταιρείας, ανέλαβαν, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων σε υποψήφιους αγοραστές, να προωθήσουν το προϊόν, υποστηρίζοντας δήθεν ότι το προσφέρουν δωρεάν, με μοναδική επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής, που, κατά τους ισχυρισμούς τους, ανέρχονταν σε 7,95 ευρώ.
 
Στην πραγματικότητα, όμως, τα έξοδα μεταφοράς- που πάντως καταβλήθηκαν κανονικά για τη διανομή της συσκευασίας των 30 χαπιών -ανέρχονταν σε 2,9 ευρώ.
 
Στο διάστημα των τριών μηνών, οι κατηγορούμενοι, μέσω της εταιρείας τους, έπεισαν συνολικά 78.180 καταναλωτές να αγοράσουν από τη δική τους σπιρουλίνα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 278.320 ευρώ.
H υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελίες των αγοραστών.
 
Σημ. Organic. Πιθανόν οι απατεώνες αυτοί, χωρίς να το γνωρίζουν, είχαν επικοινωνήσει πριν από καιρό και με εμάς. Μας είπαν το παραμυθάκι τους, πως δήθεν για διαφημιστικούς σκοπούς θα μας στείλουν μια συσκευασία με ταμπλέτες σπιρουλίνας, το οποίο προσωπικά αρχικά και εγώ το πίστεψα.
 
Οταν όμως μου ανακοίνωσαν πως θα έπρεπε να επιβαρυνθώ τα υπέρογκα έξοδα αποστολής, αμέσως άρχισα να υποψιάζομαι την απάτη...   
 
Ευχαρίστησα την ευγενική γυναικεία φωνή στην άλλη άκρη του ακουστικού και την ενημέρωσα  πως το κόστος είναι υπέρογκο. Θα στείλω το δικό μου courier να πάει να παραλάβει, το οποίο με χρεώνει πολύ λιγότερο, τότε άρχισε να μασάει τα λόγια της και φυσικά ποτέ δεν παρέλαβα το… δώρο μου.
 
Την επόμενη φορά λοιπόν, ας εκπαιδευτούμε ως καταναλωτές ώστε να βλέπουμε και τη φάκα...
 
Ευκαιρίας δοθείσης, στον Organic Life σε συνεργασία με τη ΒΙΟδύναμη, κάνουμε δώρο σε 5 τυχερούς από μια συσκευασία γίγας, βιολογικής σπιρουλίνας Biospirulina+. Δηλώστε συμμετοχή έως τις 07/02/2014 και λάβετε μέρος στην κλήρωση.
 
Μη φοβάστε για απάτη. Πάντα στον Organic Life αποστέλλουμε με δική μας χρέωση τα δώρα στους τυχερούς αναγνώστες μας, όταν κάνουμε παρόμοιους διαγωνισμούς. 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner