Banner
Ντοκιμαντέρ που συνδέει τα εμβόλια με τον αυτισμό αποσύρθηκε από το φεστιβάλ Tribeca
Monday, 28 March 2016 11:10
28-and
 
Ντοκιμαντερ το οποίο συνδέει τον αυτισμό με τα εμβόλια επρόκειτο να προβληθεί στο φεστιβάλ της Tribeca της Ν. Υόρκης, αλλά αποσύρθηκε ύστερα από αντιδράσεις.
 
Ο ηθοποιός Robet De Niro, ο οποίος είναι συνιδρυτής του φεστιβάλ, δήλωσε σχετικά: «Πρόθεσή μου όταν έλαβα την απόφαση να συμπεριλάβω την ταινία, ήταν να δώσω την ευκαιρία για να ξεκινήσει μια συζήτηση για το θέμα, το οποίο αντιμετωπίζω και εγώ προσωπικά και η οικογένειά μου.
 
Ομως, αφού το επανεξετάσαμε τις τελευταίες ημέρες μαζί με την ομάδα του φεστιβάλ και με άλλα πρόσωπα στην επιστημονική κοινότητα, δεν πιστεύουμε ότι συμβάλλει στη συζήτηση και είναι το αντίθετο από αυτό που ήλπιζα»
 
Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ: Εμβολιασμός. Aπό την απόκρυψη στην καταστροφή, Andrew Wakefield, το 1998 δημοσίευσε μια μελέτη στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet, στην οποία υποστήριζε ότι υπάρχει σύνδεση του αυτισμού με το εμβόλιο που προφυλάσσει από την ιλαρά, την ερυθρά και τις μαγουλάδες.
 
Σύντομα υπήρξε ένα κίνημα κατά του εμβολιασμού, με τις υγειονομικές αρχές σε πολλές χώρες να προειδοποιούν πως η διακοπή τους ευθύνεται για θανάτους παιδιών και επιδημίες, που θα είχαν αποφευχθεί διαφορετικά.
 
Το βρετανικό ιατρικό συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Άντριου Γουέικφιλντ δημοσίευσε λανθασμένα συμπεράσματα, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
 
Το Lancet μάλιστα απέσυρε τη μελέτη εξηγώντας ότι ορισμένα στοιχεία που περιείχε είχαν παραποιηθεί.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner