Thursday, 26 May 2011 10:52 |

Μας την… «είπαν» οι Ισπανοί και εμείς ξυπνήσαμε. Έτσι λοιπόν ύστερα από το σύνθημα τους με τίτλο: Κάντε ησυχία να μη ξυπνήσουν οι Ελληνες, ήρθε η δική μας απάντηση με το… επιτέλους ξυπνήσαμε.
Όλα ξεκίνησαν από το facebook από τη σελίδα Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα. Το νέο γρήγορα διαδόθηκε και άρχισαν σε πολλές πλατείες της χώρας μας με κυρίαρχη αυτή του Συντάγματος πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται δηλώνοντας με το δικό του τρόπο την αντίθεση του στην όλη κατάσταση.

Οι «θυμωμένοι» στο Σύνταγμα προχώρησαν το βράδυ και σε μία άλλη έκφραση δημοκρατικής συμπεριφοράς. Τη «Συνέλευση» στο κέντρο της πλατείας. Μίλησαν όσοι ήθελαν να μιλήσουν. Ειπώθηκαν τα πάντα. Όλες οι γνώμες διασταυρώθηκαν. Άλλοι ήταν πειστικότεροι από τους προηγούμενους. Άλλοι όχι. Δεν είχε καμία σημασία, ωστόσο, η ρητορική δεινότητα. Το βράδυ της Τετάρτης, χιλιάδες άνθρωποι συναντήθηκαν, συνομίλησαν, αντάλλαξαν απόψεις και συνεννοήθηκαν.

Αν και δεν υπήρχε κάποια πρόταση, για το πώς θα ξεφύγουμε της κρίσης ή για το πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις εάν δε δανειστούμε, εν τούτοις φαίνεται ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τρόπο που οι πολίτες δεχόμαστε τον βιασμό από τους πολιτικούς μας. Τα προκαταρκτικά φυσικά είχαν αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια, απλά τώρα έγινε η πράξη που μας πόνεσε. Η καμαριέρα αντιστάθηκε. Εμείς ;

Ραντεβού σήμερα στις 18:00 στις κεντρικές πλατείες όλης της χώρας.
Επιστροφή στην ενότητα ενδιαφέροντα
|