Banner
Banner
Ενοχες και για καρκίνο των ωοθηκών οι κολπικές πλύσεις
02-kolpikes-pliseis 
 
Οι γυναίκες που κάνουν κολπικές πλύσεις, αντί να ωφελούν όπως νομίζουν στον οργανισμό τους, εντέλει προκαλούν μεγάλες βλάβες στην υγεία τους, με σοβαρότερη τον καρκίνο των ωοθηκών.

Σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Epidemiology, όσες γυναίκες έκαναν κολπικές πλύσεις, είχαν 80% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο ωοθηκών, σε σύγκριση με όσες δεν έκαναν.
 
Μάλιστα, παλαιότερες μελέτες έχουν συνδέσει τις κολπικές πλύσεις, με προβλήματα όπως οι μυκητιάσεις, η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου, υπογονιμότητα, αλλά και με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης με σεξουαλικώς μεταδιδόμενους ιούς όπως ο HIV και ο HPV ορισμένα στελέχη του οποίου ενοχοποιούνται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
 
Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Υγείας των Γυναικών (OWH) του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, ο κόλπος διαθέτει φυσικούς μηχανισμούς καθαρισμού και η εισαγωγή καθαριστικών ή διαφόρων μιγμάτων σε αυτόν το μόνο που επιτυγχάνει είναι να επεμβαίνει στην ισορροπία των βακτηρίων σε αυτόν, με συνέπεια μυκητιάσεις και εξάπλωση παθογόνων βακτηρίων σε όλο το εσωτερικό σύστημα των γεννητικών οργάνων.
 
Παρ’ όλα αυτά, μία στις τέσσερις νεαρές γυναίκες (ηλικίες 15 έως 44 ετών) επιμένουν να τις χρησιμοποιούν νομίζοντας λανθασμένα ότι είναι υγιεινές.
 
Στην έρευνα εξετάσθηκαν στοιχεία από περισσότερες από 41.000 γυναίκες, ηλικίας άνω των 35 ετών κατά την έναρξή της.
 
Έπειτα από 6,6 χρόνια παρακολούθησης κατά μέσον όρο, 154 από τις γυναίκες εκδήλωσαν καρκίνο των ωοθηκών.
Όσες έκαναν κολπικές πλύσεις κατά την έναρξη της μελέτης είχαν 80% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν τη νόσο, σε σύγκριση με όσες δεν έκαναν.
 
Μάλιστα η συσχέτιση αυτή αφορούσε περισσότερο τις γυναίκες χωρίς οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού ή των ωοθηκών.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner