Διαφήμιση
Τα σάκχαρα σε χυμούς και ποτά επικίνδυνα για την καρδιά των παιδιών
27-paidi 
 
Οι βασικότερες πηγές πρόσθετων σακχάρων στη διατροφή των παιδιών, βρίσκονται στα αναψυκτικά, φρουτοχυμούς, φρουτοποτά και τα αθλητικά ποτά και όπως συστήνουν οι επιστήμονες πρέπει να περιορίζονται σε 250ml / εβδομάδα

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρία και το επιστημονικό περιοδικό Circulation, καλό θα είναι όλα τα παραπάνω να καταναλώνονται με μέτρο και μάλιστα να αποφεύγονται εντελώς σε παιδιά κάτω των δυο ετών.  

Τα παιδιά ηλικίας 2 έως 18 ετών θα πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο από έξι κουταλάκια του γλυκού πρόσθετων σακχάρων ανά ημέρα, ποσότητα που ισοδυναμεί με 25 γραμμάρια ή 100 θερμίδες.
 
Η κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα σάκχαρα κατά την παιδική ηλικία, συνδέεται με την ανάπτυξη παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, καθώς και με υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας και υπέρτασης.
 
Τα παιδιά που καταναλώνουν τρόφιμα πλούσια σε πρόσθετα σάκχαρα, έχουν την τάση να καταναλώνουν λιγότερα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, τα οποία συμβάλλουν στην βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.
 
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει μέχρι σήμερα σε ένα συγκεκριμένο όριο κατανάλωσης πρόσθετων σακχάρων, το οποίο να θεωρείται ασφαλές για τα παιδιά.
 
Έτσι, τα σάκχαρα εξακολουθούν να προστίθενται σε πλήθος τροφίμων και ροφημάτων, με αποτέλεσμα η συνολική τους πρόσληψη από τα παιδιά να παραμένει υψηλή.
 
Ωστόσο, υποστηρίζουν πως τα ερευνητικά δεδομένα είναι αρκετά ισχυρά, ώστε να προταθεί συγκεκριμένη ποσότητα κατανάλωσης πρόσθετων σακχάρων, στην οποία θα πρέπει να στοχεύουν οι γονείς και οι επαγγελματίες υγείας.
 
Ειδικότερα, αναφέρουν πως τα έξι κουταλάκια του γλυκού ανά ημέρα αποτελούν έναν «υγιεινό» και εφικτό στόχο για τα περισσότερα παιδιά, ενώ από την άλλη, συστήνουν πλήρη αποφυγή της κατανάλωσης πρόσθετων σακχάρων σε παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 Περισσότερα νέα Υγείας...

 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.