Banner
Banner
Πριν πεθάνουμε πέφτουμε σε κατάθλιψη
06-katahlipsi
 
Έξι στους δέκα ανθρώπους (το 59%) έχουν κατάθλιψη κατά τον τελευταίο μήνα της ζωής τους.
 
Η κατάθλιψη μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά η συχνότητα της είναι μεγαλύτερη στο τελικό στάδιο της ζωής.
 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ελίσα Κοζλόφ του Ινστιτούτου Υγείας Rutgers του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Νιού Τζέρσεϊ, μελέτησαν μέσω ερωτηματολογίων 3.274 ανθρώπους που πέθαναν μέσα στο επόμενο έτος.
 

organic-life

 
Διαπιστώθηκε ότι τα συμπτώματα της κατάθλιψης εμφάνιζαν σταδιακή αύξηση από τον δωδέκατο έως τον τέταρτο μήνα πριν από τον θάνατο και μετά απότομη κλιμάκωση κατά το τελευταίο τετράμηνο, με αποκορύφωμα τον τελευταίο μήνα.
 
Τα περισσότερα συμπτώματα είχαν οι γυναίκες και οι νεότεροι ενήλικες.
 
organic-life-courier
 
Οι καρκινοπαθείς ανέφεραν αυξανόμενη κατάθλιψη μόνο λίγο πριν τον θάνατο τους, ενώ οι ασθενείς με παθήσεις των πνευμόνων και αναπηρίες είχαν συνεχώς υψηλά επίπεδα κατάθλιψης κατά το τελευταίο έτος πριν από τον θάνατο τους.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η επιδημιολογία της κατάθλιψης λίγο πριν από τον θάνατο παραμένει ένα σε μεγάλο βαθμό άγνωστο θέμα που δεν έχει ερευνηθεί επαρκώς, λόγω και έλλειψης εξειδικευμένου γηριατρικού προσωπικού.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner