Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πλουσιότερες σε αντιοξειδωτικά οι βιολογικές ντομάτες
Κυριακή, 20 Αύγουστος 2017 00:00


organic_tomatoe

Ερευνα από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βιολογική ντομάτα είναι πλουσιότερη σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, σε σύγκριση με τη συμβατική.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τη χημική δομή της ποικιλίας Daniela. Εντόπισαν 34 διαφορετικά ευεργετικά συστατικά, τόσο στη βιολογική όσο και στη συμβατική ντομάτα, πολύ περισσότερα από όσα θα περιείχε ένα συμπλήρωμα διατροφής. Ωστόσο, συνολικά διαπίστωσαν ότι οι βιολογικές ντομάτες περιείχαν υψηλότερα επίπεδα πολυφαινολών.

Η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι στις βιολογικές ντομάτες ενεργοποιείται ο φυσικός μηχανισμός άμυνας και αυτοπροστασίας του φυτού ενάντια στα παράσιτα και τα καιρικά φαινόμενα και ότι όσο περισσότερο συμβαίνει αυτό, τόσο περισσότερες πολυφαινόλες παράγονται. Από την άλλη μεριά, στις συμβατικές ντομάτες χάρη στα λιπάσματα και τα εντομοκτόνα δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθούν οι αντίστοιχοι αμυντικοί μηχανισμοί.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο «Journal of Agricultural and Food Chemistry».

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα / βιολογικά προϊόντα...

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.