Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΣΤΟ ΑΠΘ
Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2013 19:25

biologikoi_kipoi

Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Γεωπονική Σχολή δημιούργησαν σε έκταση του Αγροκτήματος του Α.Π.Θ. εκπαιδευτικούς βιολογικούς λαχανόκηπους για την καλλιέργεια χειμερινών και καλοκαιρινών κηπευτικών.

Οι κήποι αυτοί διατίθενται σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τους καλλιεργούν με σκοπό την κατάρτιση στην τεχνική της καλλιέργειας κηπευτικών και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων για οικογενειακή χρήση.



Οι κύριοι στόχοι της δράσης αυτής είναι οι ακόλουθοι:

Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας

Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, που θα καλύπτουν μέρος των διατροφικών αναγκών των καλλιεργητών,

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να ασχολούνται με τη γη,

Η εκπαίδευση φοιτητών του Α.Π.Θ. που θα συμμετέχουν στη λειτουργία των κήπων με συμβουλευτικό ρόλο,

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας του πανεπιστημίου.

Η έκταση του κάθε λαχανόκηπου είναι 100 τ.μ. και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 120 ευρώ ετησίως με δικαίωμα παραμονής στο αγροτεμάχιο ως τρία (3) έτη.

Τα έσοδα που θα προκύπτουν θα διατίθενται στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και η Γεωπονική Σχολή θα παρέχουν στους χρήστες:
Συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή.
Εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο.
Κοινόχρηστους χώρους υγιεινής.

Για τη φετινή χρονιά θα διατεθούν 150 νέοι κήποι. Η έκταση του κάθε κήπου είναι 100 τ.μ. και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 120 ευρώ ετησίως με δικαίωμα παραμονής κάθε καλλιεργητή ως τρία (3) έτη. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310-473842 (Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα), τις ώρες 09:00-14:00 από Δεύτερα έως Παρασκευή, καθώς και στον ιστότοπο http://www.agroctima.auth.gr (link: Λαχανόκηποι).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα 15 Απριλίου έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,  με φαξ στο 2310-473556 και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος τις παραπάνω μέρες και ώρες.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Να σημειωθεί ότι, στην κλήρωση θα συμπεριληφθούν οι αιτήσεις όσων δεν κληρώθηκαν κατά την περσινή χρονιά. Για το λόγο αυτό, όσοι είχαν κάνει αίτηση πέρσι και δεν κληρώθηκαν παρακαλούνται να μην υποβάλλουν νέα αίτηση.

Το γενικό συντονισμό της δράσης έχει το Γραφείο Αναπληρωτή Πρύτανη (Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης), Καθηγητή Ιωάννη Παντή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα (κος Α. Λιθουργίδης, τηλ. 2310 473842, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) και το Γραφείο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, (κος Γ. Τσουγκράκης, τηλ 2310 991131, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).


Επιστροφή στην ενότητα βιολογικά νέα... 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.