Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΛΥΜΑΤΑ
Πέμπτη, 12 Αύγουστος 2010 10:15


kalliergeiaΓεωργικές καλλιέργειες, έκτασης 12.000 στρεμμάτων, αρδεύονται στη Θεσσαλονίκη με επεξεργασμένα λύματα από τις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.), η οποία πρωτοπορεί πανελλαδικά στο συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, πρόκειται για την τέταρτη συνεχή χρονιά που οι γεωργικές καλλιέργειες στην περιοχή Χαλάστρας- Καλοχωρίου ποτίζονται με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Καθημερινά, περίπου 160.000 κυβικά λυμάτων από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης υφίστανται πρώτα επεξεργασία κι απολύμανση, πριν διοχετευτούν στην αρδευόμενη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διενεργούνται συστηματικές δειγματοληψίες και έλεγχοι για την απόλυτη ασφάλεια στην άρδευση των καλλιεργειών.

«Πέραν της οικολογικής της διάστασης, πρόκειται για μια δράση ιδιαίτερα σημαντική για αυτή την περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου ειδικά τη θερινή περίοδο η άρδευση μόνο με νερά του Αξιού είναι ανεπαρκής λόγω μειωμένης παροχής», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στο πρόγραμμα διαχείρισης υδατικών πόρων, η ΕΥΑΘ Α.Ε. συνεργάζεται με κρατικούς φορείς και υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΓΟΕΒ, ΙΕΒ, ΤΟΕΒ Χαλάστρας -Καλοχωρίου, Περιφερειακή Υπηρεσία Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας, αρμόδιες νομαρχιακές υπηρεσίες).

Πηγή: Zougla


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.