Διαφήμιση
Διαφήμιση
10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ
Δευτέρα, 18 Οκτώβριος 2010 13:03


koroneiaΤα πρώτα λεφτά για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας ήρθαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι δέκα εκατομμύρια ευρώ και θα δοθούν στους αγρότες του Λαγκαδά, για να αντικαταστήσουν τα λιπάσματα και τα αρδευτικά συστήματα στα χωράφια γύρω από τη λίμνη. «Μόνο αυτό δεν φτάνει» λένε οι επιστήμονες.

Σωστά τα μέτρα αλλά τώρα πια δεν αρκούν για να σωθεί η λίμνη, λένε οι επιστήμονες Σωστά τα μέτρα αλλά τώρα πια δεν αρκούν για να σωθεί η λίμνη, λένε οι επιστήμονες Από χθες και για περίπου ένα μήνα -ώς τις 12 Νοεμβρίου- οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Οι περιοχές παρέμβασης είναι:

* Το δημοτικό διαμέρισμα Ασσήρου του Δήμου Ασσήρου.
* Τα δημοτικά διαμερίσματα Ευαγγελισμού και Σχολαρίου του Δήμου Εγνατίας.
* Τα δημοτικά διαμερίσματα Γερακαρούς, Αγίου Βασιλείου, Βασιλουδίου και Λαγκαδικίων του Δήμου Κορώνειας.
* Τα δημοτικά διαμερίσματα Λαγκαδά, Ανάληψης, Ηρακλείου, Καβαλαρίου, Κολχικού, Λαγυνών, Περιβολακίου, Χρυσαυγής του Δήμου Λαγκαδά.
* Τα δημοτικά διαμερίσματα Λητής, Δρυμού και Μελισσοχωρίου του Δήμου Μυγδονίας.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν εκτάσεις που είχαν καλλιεργηθεί και δηλωθεί στην ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) με αρδευόμενες καλλιέργειες βαμβακιού, αραβοσίτου, κηπευτικών και ζαχαρότευτλων για ένα από τα τρία τελευταία έτη 2008, 2009, 2010. Το έτος που θα ληφθεί υπόψη για την επιλεξιμότητα της καλλιέργειας θεωρείται έτος αναφοράς. Οι εκτάσεις αυτές πρέπει να έχουν δηλωθεί το 2010 στην ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης.

«Είναι το πρώτο βασικό και ουσιαστικό βήμα. Δυστυχώς, όμως, ήρθε πολύ αργά και από μόνο του δεν είναι ικανό να διασώσει τη λίμνη στη φάση που βρίσκεται. Η Κορώνεια σήμερα είναι ένα βούρκος με βάθος λιγότερο από 40 εκατοστά και κυριαρχία των γνωστών τοξικών κυανοβακτήριων. Θα χρειαστούν δεκαετίες για να ξαναγίνει λίμνη. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να στρέψουμε τα βλέμματά μας στην προστασία της Βόλβης», δήλωσε στην «Ε» η καθηγήτρια Βιολογίας του ΑΠΘ, Μαρία Μουστάκα.

 

Πηγή: Ελευθεροτυπία


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.