Διαφήμιση
Διαφήμιση
Συμφώνησαν οι υπουργοί της Ε.Ε να ορίσουν όρια επιμόλυνσης των βιολογικών από εξωγενείς παράγοντες
Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2015 11:21
18-biologika-epim
 
Οι Υπουργοί Γεωργίας συμφώνησαν στο Λουξεμβούργο στις 16/06/2015 να επανεξετάσουν τον κανονισμό των βιολογικών προϊόντων, όσον αφορά τη τυχόν επιμόλυνση τους από το περιβάλλον ή ακόμα και από γειτονικές συμβατικές καλλιέργειες.
 
Όπως όλα δείχνουν, στο νέο κανονισμό που θα συζητηθεί το Σεπτέμβρη, θα προβλεφτεί ένα επιτρεπτό όριο επιμόλυνσης των βιολογικών από εξωτερικούς παράγοντες, που δεν έχουν να κάνουν με τον παραγωγό, ο οποίος έως σήμερα τιμωρείται από τη νομοθεσία της Ε.Ε για τυχόν παρόμοια κρούσματα.
 
Ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου αν και δεν έθεσε βέτο στη συμφωνία, τόνισε ότι η παρουσία τους στα πιστοποιημένα προϊόντα δεν είναι αποδεκτή.
 
Δίνει επικίνδυνα μηνύματα στους καταναλωτές και υπονομεύει τις προοπτικές του τομέα, ο οποίος συνδέεται με την ποιοτική υπόσταση των προϊόντων.
 
Ζήτησε να δίνεται η δυνατότητα στις αρχές ελέγχου να απαγορεύουν την κυκλοφορία των προϊόντων αυτών ως βιολογικών.
 
Σημ. Organic Life :
Είναι αλήθεια πως το θέμα που έχει προκύψει, χωράει πολύ κουβέντα και χρίζει βαθιάς διερεύνησης.
 
Η μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και η τυχόν επιβάρυνση ενός βιολογικού προϊόντος από συμβατικές καλλιέργειες, έχει προβληματίσει τους Υπουργούς της Ε.Ε οι οποίοι συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα και να κάνουν πιο ελαστικό τον κανονισμό όσον αφορά στα παραπάνω.
 
Φυσικά αναφερόμαστε σε... απειροελάχιστη επιμόλυνση τους, η οποία οφείλεται στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Σε αντίθετη περίπτωση φυσικά και δε θα μπορούν να πωληθούν τα προϊόντα ως βιολογικά...
 
Ο Organic Life θα παρακολουθήσει το θέμα και θα επανέλθει όταν προκύψουν νεώτερα δεδομένα.
 

 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.