Διαφήμιση
Διαφήμιση
4η δύναμη η Ελλάδα στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων
Σάββατο, 08 Αύγουστος 2015 22:00
08-biologika 
 
Αυξητική είναι η τάση των καταναλωτών στη ζήτηση των βιολογικών προϊόντων, η οποία φαίνεται να έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, με τα κράτη της Κεντρικής Ευρώπης και τις Σκανδιναβικές χώρες, να καλύπτουν το 50% και πλέον της ζήτησης.
 
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές σε ποσοστό 86% προτιμούν τα βιολογικά προϊόντα για να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Το 85% επειδή κινδυνεύει λιγότερο από τα φυτοφάρμακα, με το 80% να επιλέγει τα εποχιακά προϊόντα.
 
Από τα 43,1 εκατομμύρια εκτάρια αγροτικής γης που χρησιμοποιούνται για τις αγροτικές καλλιέργειες βιολογικών προϊόντων παγκοσμίως, το 24% ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό που αναλογεί μόνο στο 5,7 % των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Ένωσης.
 
Η Ελλάδα έρχεται στη 4η θέση ανάμεσα στις χώρες παραγωγούς βιολογικών προϊόντων της Ε.Ε.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.