Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μόνον στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι ενστάσεις θεραπείας 2012 για τα βιολογικά
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2016 20:39
14-biologika 
 
Με αφορμή τις αιτήσεις θεραπείας, η Διεύθυνση Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνει πως οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως μόνο αρμόδιο, όσοι βιοκαλλιεργητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πληρωμή του πρώτου έτους εφαρμογής (2012) για τη δράση της βιολογικής γεωργίας, λόγω μη ταυτοποίησης των αγροτεμαχίων τους από τον γεωχωρικό έλεγχο.
 
Εγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης, «εξηγεί» ότι πρόβλημα στην πληρωμή εμφανίζουν οι αντιστοιχήσεις της μηδικής με τους κωδικούς 8123 –Αποξηραμένες χορτονομές και 8121 – Τριφύλλι για αποξήρανση, αφυδάτωση της Δράσης.
 
Σε απάντησή της η Διεύθυνση αναφέρει ότι «δεν έχει αρμοδιότητα αποδοχής και εξέτασης της συγκεκριμένης αίτησης θεραπείας γιατί αφενός δεν έχει εκδώσει σχετική ατομική διοικητική πράξη, την οποία καλείται να ανακαλέσει ή να τροποποιήσει, αφετέρου έχει προβλεφθεί η διαδικασία υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων στους φορείς υλοποίησης».
 
Μάλιστα, τονίζει ότι αρμόδιος οργανισμός, στον οποίο καλούνται να απευθυνθούν είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ. 
 
Σχετικά με τις αιτήσεις θεραπείας που αφορούν απόρριψη όλων των αγροτεμαχίων με τον κωδικό 59100, «Μη ταυτοποιημένο αγροτεμάχιο από χωρικό έλεγχο», ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημήτριος Δάβαρης, αναφέρει τα εξής:
 
«επειδή ο λόγος αυτός απαντάται σε μεγάλο αριθμό δικαιούχων και σε διάφορες περιοχές της χώρας λόγω προβλημάτων στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, άποψη της Υπηρεσίας μας είναι ότι προκειμένου να αποφευχθεί η απόρριψη παραγωγών στο πλαίσιο της αρχής της χρηστής διοίκησης, αλλά και για την ορθή εφαρμογή το προγράμματος, ο έλεγχος πληρωμής θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί είτε επιτοπίως είτε με τηλεπισκόπηση, καθώς αφορά σε μόνιμες καλλιέργειες και επιπλέον αφορά συγκεκριμένες περιοχές».
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.