Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σταματάει η επιδότηση για βιολογικά χοιρινά με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016 12:09
01-biologika 
Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης απέκλεισε από τις επιδοτήσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας τα χοιρινά, για τη νέα προγραµµατική περίοδο 2014-2020.
 
Σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης, η απόφαση στηρίζεται στους παρακάτω λόγους:
 
1) Η βόσκηση εκτάσεων από τους χοίρους έχει ως συνέπεια αφενός τη δηµιουργία ανεπανόρθωτων ζηµιών στο έδαφος που προκαλούνται από την αναµόχλευσή του και αφετέρου τη µόλυνσή των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων λόγω των κτηνοτροφικών αποβλήτων.
 
2) Από την ελεύθερη εκτροφή χοίρων στην ύπαιθρο υπάρχει πιθανότητα γενετικού εκφυλισµού του ενδηµικού αγριόχοιρου. Τα απόβλητα των χοίρων δηµιουργούν αποτρεπτικές συνθήκες διαβίωσης άλλων ειδών πανίδας, ενώ προξενούν, λόγω της τοξικότητάς τους, διαφοροποίηση της υφιστάµενης χλωρίδας.
 
Εποµένως ο φορέας εφαρµογής συµπέρανε ότι δεν προκύπτει κανένα περιβαλλοντικό όφελος και πρότεινε την κατάργηση της βιολογικής χοιροτροφίας…
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.