Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ;
Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 14:13

herbsΠαράνομη κινδυνεύει να χαρακτηριστεί η χρήση θεραπευτικών φυτών καθώς λήγει τον προσεχή Απρίλιο και η τελευταία προθεσμία των κρατών-μελών για προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Αιτία η πλήρης εφαρμογή σχετικής οδηγίας ( THMPD - Traditional Herbal Medical Product Directive) που αναμένεται να θέσει εκτός νόμου χιλιάδες προϊόντα εναλλακτικής ιατρικής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μεταξύ των νέων αυστηρών κανονισμών, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι ένα προϊόν χρησιμοποιείται για 30 και πλέον χρόνια, από τα οποία τα 15 στην Ε. Ε., γεγονός που αυτομάτως βγάζει εκτός εκατοντάδες βότανα, φυτά, εκχυλίσματα, πούδρες και άλλα σκευάσματα από χώρες με παράδοση στην εναλλακτική ιατρική όπως η Κίνα και η Ινδία.

Το γεγονός έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη και κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εναλλακτικές θεραπείες γνωρίζουν μεγάλη άνθηση και προτιμώνται έναντι των συμβατικών, κυρίως για την προληπτική και καταπραϋντική τους δράση.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι πρόκειται για μια ιστορική επιτυχία του λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες έβλεπαν τα κέρδη τους να μειώνονται εξαιτίας της «φυτικής ιατρικής».

Παρόμοια δημοσιεύματα έχουν κυκλοφορήσει μέσω mail και κάνουν λόγο για "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει κατά των εναλλακτικών θεραπειών. Συγκεκριμένα διαβάσαμε πως έχει ψηφιστεί οδηγία η οποία θα τεθεί σε πλήρη ισχύ τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με την οποία θα απαγορευθούν όλα τα συμπληρώματα διατροφής, θα απαγορευθεί η διδασκαλία εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας, θα κλείσουν οι σχολές ομοιοπαθητικής κοκ. Δυστυχώς δε γνωρίζουμε το κατα πόσον όμως είναι αληθές κάτι τέτοιο ή όχι...  

Επιστροφή στην ενότητα βιολογικά νέα...

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.