Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΥΣΕΙΣ & ΖΩΗ 2011
Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2011 19:25

organic_life
Στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 31/03 έως τις 03/04/2011 πραγματοποιήθηκε η 2η έκθεση Γεύσεις και Ζωή. Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, βιολογικά προϊόντα, Π.Ο.Π., προϊόντα γεωγραφικής ζώνης, υψηλής γαστρονομίας, φυτικά καλλυντικά και θεματικός τουρισμός συνέθεσαν το παζλ της πολυέκθεσης.

Ενδεικτικά οι μεγάλες ενότητες εκθεμάτων ήταν: Ελαιόλαδο, ελιές και παράγωγα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, κρασί και αποστάγματα, χυμοί και αναψυκτικά, αρτοσκευάσματα, μέλι, γλυκά και ζαχαρώδη, αφεψήματα και βότανα, όσπρια, ζυμαρικά, νωπά λαχανικά, φρούτα, κρεατικά, πουλερικά, ψάρια και φυσικά υπηρεσίες του χώρου, σύμβουλοι, εκδόσεις κ.ά.

Ο οδηγός βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών Organic Life δήλωσε παρόν και στη φετινή διοργάνωση. Από το περίπτερο μας διανεμήθηκαν δωρεάν χιλιάδες αντίτυπα στους επισκέπτες, οι οποίοι ειδικά την Κυριακή που είχε καλό καιρό, πραγματικά κατέκλησαν το χώρο, δημιουργώντας "κυκλοφοριακό κομφούζιο". 

gefseis_1
ΑΣΤΑΡΤΗ                                          E-TROUFA

gefseis_2
FRY`S                                              AMALTHIA

Ο χώρος των βιολογικών προϊόντων, δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Ετσι λοιπόν συντήσαμε αρκετές εταιρίες που δραστηριοποοιύνται στο χώρο, ανάμεσα τους και αρκετοί συνεργάτες της φετινής έκδοσης, όπως οι παρακάτω:

ΑΣΤΑΡΤΗ  - Βιολογικό λάδι και σαπούνια.
AMALTHIA – Φυτικά καλλυντικά.
E-TROUFA – Τρούφα & προϊόντα τρούφας.
FRY`S - Προϊόντα σόγιας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
Στα πλαίσια της έκθεσης Γεύσεις & Ζωή έλαβαν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις¨
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
12:00 - 13:00: «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ»
Με την σύμβουλο ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια Τζέσικα Μαργαρίτη
Βιωματικό σεμινάριο.

14:00 - 16:00: «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ»
Με την Indy Rag - Guru
Ανακαλύψτε τις Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT). Είναι ένας γρήγορος, πολύ αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος που οδηγεί στη σωματική υγεία και πνευματική εφορία!

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει; Ελάτε να σας δείξουμε τον τρόπο!

17:00 - 19:00: «ΠΛΑΘΩ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ & ΨΩΜΙ»
Με την αρχιτέκτονα του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων Μαρία Γρυπάρη και τις Ιωσηφίνα Δελατόλα και Λουΐζα Αρμακόλα
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους φίλους, όπου θα μάθουν, θα πλάσουν και θα ψήσουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
12:00 - 14:00: «ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ»
Με τον Χρήστο Σοκόλη (Food marketing & consulting services) και τον chef Ηλία Σκουλά
Παρουσίαση gourmet συνταγών με σαλιγκάρια του εκτροφείου FEREIKOS - HELIX 

15:00 - 17:00: «ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ»
Με τον chef από «Το στέκι των Δειπνοσοφιστών» Αντώνη Νέμετ
Παρουσίαση δύο πιάτων (γεύμα και επιδόρπιο) σε αρχαία συνταγή των δειπνοσοφιστών με τοπικά προϊόντα της Καρυστίας.

17:00 - 18:00: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ»
Με τον Πρόεδρο Ομοσπονδιακής Συνεργασίας Πολιτιστικής Ανασυγκρότησης Ευβοέων Ελλάδος «Αιγαία» ΟΣΠΑΕΕ Δημήτρη Παπαμιχαήλ
Παρουσίαση με φωτογραφίες και video.

18:00 - 19:00: «ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΒΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ»
Με τον Alexander Pfaff εναλλακτικό θεραπευτή – γεωπαθολόγο, ιδρυτή του House of Light 
Ένα  βιωματικό ταξίδι στους κόσμους της διατροφής, της αλκαλικής δίαιτας, των συνδυασμών τροφών, του νερού & του άλατος και στην άμεση επίδρασή τους στο ψυχοσωματικό σύνολο & στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
11:00 - 13:00: ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ
Παρουσίαση από τον pastry chef και food editor Στέλιο Παρλιάρο

14:00 - 16:00: ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ
Με ξεναγούς την Μυρσίνη Λαμπράκη και τον Δημήτρη Γιατζόγλου
Ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στο ηφαιστειογενές νησί του Βορείου Αιγαίου που φημίζεται για το πλούσιο οικοσύστημά του, τα διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά, τα περίφημα τυριά, τα εξαιρετικά ζυμαρικά και παξιμάδια από ντόπια δημητριακά, τα απολαυστικά χειροποίητα γλυκίσματα.

17:00 - 19:00: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Με τον Ευτύχη Μπλέτσα
Ένα πρωτότυπο σεμινάριο μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους με έμφαση στις διατροφικές ανάγκες των παιδιών, όπου μπορούν να συμμετέχουν δημιουργικά όλοι οι παρευρισκόμενοι.  

ΚΥΡΙΑΚΗ, 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
12:00 - 14:00: ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ
Παρουσίαση & γευσιγνωσία με τον chef και food writer Βαγγέλη Δρίσκα
Παρουσίαση των αρωματικών φυτών της Ελλάδας και όλα τα μυστικά για να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα νόστιμες σάλτσες, δροσερές σαλάτες, απολαυστικά ντιπ και πρωτότυπα finger food. 

15:00 - 17:00: ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ
Με τους Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη
Μια μοναδική «ξενάγηση» στον μαγικό κόσμο των μανιταριών με ζωντανή παρουσίαση των ποικιλιών της ελληνικής υπαίθρου και γευσιγνωσία. 

18:00 - 20:00: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΣΠΡΙΑ
Παρουσίαση & γευσιγνωσία με την Μυρσίνη Λαμπράκη
Η σημασία και συμβολή των οσπρίων στην Μεσογειακή Διατροφή. Πρωτότυπες συνταγές και εναλλακτικές προτάσεις σερβιρίσματος.

Επιστροφή στα βιολογικά νέα

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.