Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η ΠΡΩΤΗ ΠΛΩΤΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011 12:20

wind_float

Η πρώτη πλωτή ανεμογεννήτρια είναι γεγονός. Με τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της αιολικής ενέργειας, να τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, η Πορτογαλία αποτελεί την πρώτη χώρα η οποία έκανε χρήση της νέας μεθόδου.

Πρόκειται για την ανεμογεννήτρια WindFloat, ισχύος 2 μεγαβάτ, η οποία ρυμουλκήθηκε και τοποθετήθηκε σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων ανοιχτά των ακτών της Αγκουσαντούρ. Συναρμολογήθηκε στη στεριά και τοποθετήθηκε επάνω σε ημιβυθιζόμενη πλωτή εξέδρα, χωρίς τη χρήση γερανών.

 

Η νέα αυτή κατασκευή, φαίνεται να αποτελεί ιδανική λύση για θάλασσες στις οποίες το βάθος ξεπερνάει τα 50 μέτρα. Μένει μόνο στην πράξη να αποδειχτεί η λειτουργικότητα και ανθεκτικότητα της.


Επιστροφή στα βιολογικά νέα και οικολογία


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.