| Σε είδος πολυτελείας εξελίσσεται σιγά σιγά το σουβλάκι |
![]() Κάποτε ήταν το έδεσμα του λαου, το ελληνικό street food. Οχι πιά.
Ο λόγος για το σουβλάκι – με πίτα και απ΄όλα ή όπως το πριτμάει ο καθένας.
Η τιμή του ανεβαίνει διαρκώς, είτε λόγω του ενεργειακού κόστους – όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες – είτε λόγω της αύξησης στις τιμές της πρώτης ύλης.
Εξελίσσεται σιγά σιγά σε είδος πολυτελείας
Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία Pricefox η μέση τιμή του σε πολλές περιοχές της Αττικής φτάνει ακόμα και τα 4,5 ευρώ.
Ενω σε περιπτώσεις – στο Ηράκλειο της Κρήτης για παράδειγμα – η τιμή του εκτοξέυεται ακόμα και στα 6 ευρώ.
Επίσης η Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται πιο ακριβή από την Αθήνα αφού σε όλα τα είδη σουλβακίου η τιμή ξεπερνάει τα 5 ευρώ. «Τα κρέατα από τα οποία παράγουμε το σουβλάκι έχουν πάει 100% πάνω.
Πώς θα μείνει το σουβλάκι στάσιμο; Και ο κόσμος έχει δίκιο. Γιατί λέει ήταν 3,5 και τώρα πήγε 4,5, πώς γίνεται;
Ένα σουβλάκι των 100 γραμμαρίων θα φτάσει κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ περίπου, σκέτο.» λένε οι επαγγλεματίες.
Ενδεικτικές τιμές για ένα σουβλάκι ανά περιοχή της Αττικής
Δάφνη: 3,80€. Νέος Κόσμος: 3,90€ – 4€. Ηλιούπολη: 4,20€ – 4,40€. Γκύζη: 3,70€ – 3,90€. Κολωνάκι: 3,90€ – 4,40€. Κηφισιά: 4,10€ – 4,30€. Βουλιαγμένη: 4€ -4,20€. Πειραιάς: 3,70€ -3,90€. Σου αρέσει το organiclife.gr ; Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE …
|
























