Γιατί δακρύζουμε όταν κόβουμε κρεμμύδια |
![]() Μάσκα. Είναι και αυτή μια… λύση !!!
Πόσες φορές δεν έχεις κλάψει τη στιγμή που ένα κρεμμύδι κόβεται στα δύο ; Φυσικά όχι από συγκίνηση, ούτε καν από οίκτο για το κρεμμυδάκι που μόλις κατέστρεψες.
Το φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός πως κατά την κοπή του, απελευθερώνονται θειούχες ενώσεις οι οποίες όταν έρθουν σε επαφή με τα μάτι μας, δημιουργούν ένα ήπιο όξινο περιβάλλον που τα ερεθίζει, προκαλώντας έτσι τα δάκρυα μας.
|