Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πως καλούνται να διαχειριστούν τη κλιματική αλλαγή οι αγρότες στις ΗΠΑ
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2023 15:52
27-HPA
 
Η ικανότητα του εδάφους να συγκρατεί νερό θα είναι κρίσιμη για να καθοριστεί πόσο καλά τα αγροκτήματα σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών διαχειρίζονται το πρόβλημα του παρατεταμένου θερμικού στρες λόγω της κλιματικής αλλαγής, προτείνει μια νέα μελέτη.
 
Η μελέτη δημοσίευτικε βασισμένη σε αναλύσεις δεδομένων 30 ετών σε τέσσερις μεγάλες καλλιέργειες στις ΗΠΑ καλαμπόκι, σόγια, βαμβάκι και σιτάρι.
 
«Την ίδια στιγμή που οι αγρότες αντιμετωπίζουν πιο ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, αντιμετωπίζουν και το αυξανόμενο πρόβλημα της υποβάθμισης του εδάφους», λέει ο Debjani Sihi, συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Emory.
 
Ο Sihi είναι βιογεωχημικός και μελετά θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας στον σύνδεσμο του εδάφους, του κλίματος, της υγείας και της πολιτικής.
 
Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τη Sihi και τους συνεργάτες της, 750 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίστηκαν το 2019 λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της παραγωγής τροφίμων, των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων και του αυξημένου ανταγωνισμού για γη και νερό.
 
Και το πρόβλημα της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας αναμένεται να ενταθεί.
 
Οι παγκόσμιες αποδόσεις των καλλιεργειών αναμένεται να μειωθούν συνολικά κατά 25% μέσα στα επόμενα 25 χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής, και ωστόσο η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να διπλασιαστεί έως το 2050 για να τροφοδοτήσει την προβλεπόμενη αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού.
 
«Η διατήρηση της υγείας του εδάφους είναι ένα βασικό συστατικό που απαιτείται για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση», λέει ο Sihi.
 
Το υγιές έδαφος περιέχει μικρόβια που παρέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν υγιή φυτά, εξηγεί, ενώ βοηθούν επίσης να γίνουν πιο θρεπτικές οι φυτικές τροφές που τρώμε.
 
Η παρουσία αυτών των μικροβίων βελτιώνει επίσης την ικανότητα του εδάφους να δεσμεύει άνθρακα.
 
Τα κορυφαία 30 εκατοστά του εδάφους του κόσμου περιέχουν περίπου διπλάσιο άνθρακα από ολόκληρη την ατμόσφαιρα, καθιστώντας το έδαφος τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική καταβόθρα άνθρακα μετά τους ωκεανούς, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.
 
Η άνοδος των μέσων θερμοκρασιών, ωστόσο, συμβάλλει στη μείωση της υγρασίας του εδάφους σε ορισμένες περιοχές, η οποία μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή καλλιεργειών ενώ επίσης υποβαθμίζει το έδαφος μακροπρόθεσμα.
 
Για την τρέχουσα εργασία, οι ερευνητές προσπάθησαν να ποσοτικοποιήσουν τη μακροπρόθεσμη επίδραση των ιδιοτήτων του κλίματος και του εδάφους στις αποδόσεις του καλαμποκιού, της σόγιας, του βαμβακιού και του σίτου στην ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Βασίστηκαν σε δεδομένα σε επίπεδο κομητείας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ από το 1981 έως το 2015.
 
Το σύνολο δεδομένων τους περιείχε ρυθμούς βροχόπτωσης και συσσώρευση των μέσων ημερήσιων θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου μιας καλλιέργειας, γνωστές ως ημέρες βαθμών ανάπτυξης.
 
Τα δεδομένα έλαβαν επίσης υπόψη τις διακυμάνσεις του εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας συγκράτησης νερού, της υφής οργανικής ύλης (το ποσοστό άμμου, λάσπης και αργίλου), Ph, κλίσης, διαβρωσιμότητας και ανοχής στην απώλεια εδάφους.
 
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια εξηγήσιμη προσέγγιση μηχανικής μάθησης για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο στις αποδόσεις των καλλιεργειών καθεμιάς από αυτές τις μεταβλητές του κλίματος και του εδάφους.
 
Τα αποτελέσματα ξεχώρισαν τις ημέρες ανάπτυξης ως τον πιο σημαντικό κλιματικό παράγοντα και την ικανότητα συγκράτησης νερού ως την πιο σημαντική ιδιότητα του εδάφους για τη μεταβλητότητα της απόδοσης των καλλιεργειών.
 
«Το μήνυμα που λαμβάνει χώρα», λέει ο Sihi, «είναι ότι οι αγρότες σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόσθετο θερμικό στρες για τις καλλιέργειές τους μπορεί να θέλουν να επικεντρωθούν προληπτικά στην ικανότητα συγκράτησης νερού του εδάφους τους».
 
Το αργιλώδες έδαφος και το έδαφος πλούσιο σε οργανικά υλικά συγκρατούν το νερό καλύτερα από το αμμώδες έδαφος, εξηγεί.
 
Έτσι, τα αγροκτήματα με αμμώδες έδαφος ή με εδάφη που περιέχουν λιγότερο οργανικό υλικό, μπορεί να θέλουν να προσθέσουν περισσότερες τροποποιήσεις για τη βελτίωση της ικανότητας συγκράτησης νερού της γης.
 
Μια άλλη πιθανή προσαρμογή είναι να χρησιμοποιήσετε περισσότερο σάπια φύλλα για να μειώσετε την εξάτμιση.
 
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν τους αγρότες, τους ειδικούς στη διαχείριση γης και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με βιώσιμες και μακροπρόθεσμες πρακτικές διαχείρισης εδάφους, νερού και καλλιεργειών.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.