Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΜΕΤΑΞΥ 15 & 20% ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ
Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2010 22:03


Untitled-1Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Organic Life σχετικά με την πορεία και τις τάσεις της αγοράς των βιολογικών προϊόντων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η γενικότερη κρίση που πλήττει τον κλάδο του εμπορίου, επηρέασε αρνητικά και αποτυπώθηκε και στα οργανικά προϊόντα.

15-20% κυμαίνεται κατά μέσο όρο η πτώση τζίρου στα καταστήματα λιανικής. Οι καταναλωτές συνεχίζουν στην πλειοψηφία  τους να τα επισκέπτονται, εμφανώς όμως τα χρήματα που ξοδεύουν είναι πολύ λιγότερα με αυτά που επένδυαν για τη διατροφή τους πριν από περίπου δυο χρόνια. Αρκετά καταστήματα έχουν κλείσει τον τελευταίο χρόνο, με εντονότερο το φαινόμενο να παρατηρείται  στη βόρεια Ελλάδα.

Στον τομέα της χονδρικής , επίσης η κατάσταση δεν είναι καλή. Σε πολλές εταιρείες διανομών παρατηρείται έλλειψη επάρκειας σε αγαθά, ενώ  αρκετές συνεργασίες με παραγωγούς ή οίκους του εξωτερικού έχουν παγώσει. Ανάλογη πτώση τζίρου 15-20% παρατηρείται και εδώ, ενώ ελάχιστες είναι αυτές οι οποίες εμφάνισαν αύξηση γύρω στο 5% ή καμία μεταβολή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ακούει στο όνομα… ρευστότητα. Η αγορά πραγματικά φαίνεται να έχει στραγγίσει από μετρητά χρήματα. Οι περισσότερες εταιρείες αδυνατούν να εισπράξουν τα έσοδα που τους αναλογούν από τα εμπορεύματα που έχουν διαθέσει στην αγορά, ενώ αρκετές ακάλυπτες επιταγές έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Το τελειωτικό χτύπημα δίνεται από τις τράπεζες, οι οποίες έχουν περιορίσει αισθητά τα πλαφόν, έχουν μειώσει τη διάθεση των επιταγών και έχουν σχεδόν παγώσει τα επιχειρηματικά δάνεια.

Η κατάσταση όμως μέρα με τη μέρα δείχνει να εξομαλύνεται και παρατηρούνται σημάδια ανάκαμψης. Εκτίμηση μας είναι ότι και το 2010 θα είναι ένα δύσκολο έτος για την αγορά, με πολλές αλλαγές και ανατροπές. Όταν όμως η οικονομική κρίση θα κοπάσει, ο κλάδος θα έχει δυναμώσει και θα έχουν θεσπιστεί νέοι πιο υγιείς κανόνες. Γιατί, ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο… δυνατό !!!  

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.