Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ
Τρίτη, 27 Μάρτιος 2012 00:08

biologikos_laxanokipos_larisas

Ενδιαφέρον από διάφορες γωνιές της χώρας εκδηλώνεται για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων να δημιουργήσει δημοτικό λαχανόκηπο σε έκταση 22 στρεμμάτων, με αρχικό στόχο να παράσχει τη δυνατότητα σε ανέργους να επιδοθούν σε μονοετής βιολογικές καλλιέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσουν προϊόντα προς οικεία χρήση.

Ήδη, το εγχείρημα που τέθηκε σε εφαρμογή στη Λάρισα από τις αρχές Φεβρουαρίου βρίσκει μιμητές, καθώς άλλοι Δήμοι της Θεσσαλίας, όπως τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, προχωρούν σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ενώ και από την Καβάλα και την Κοζάνη έχουν ενημερωθεί από το Δήμο Λαρισαίων σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της συγκεκριμένης δράσης.

Στην προαναφερόμενη δημοτική έκταση έχουν διαμορφωθεί συνολικά 277 κηπάρια, από τα οποία τα πρώτα 156 διατέθηκαν σε ανέργους. Στη συνέχεια, άλλα 60 δόθηκαν σε συνταξιούχους, ορισμένα άλλα σε ΚΑΠΗ και κάποια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για πειραματικούς σκοπούς και σε σχολεία.

Γενικά, η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ τη διάθεση, καθώς έχει δοθεί σχεδόν το σύνολο των κηπαρίων και υπάρχουν πολλές αιτήσεις σε εκκρεμότητα.

Η παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου είναι εντελώς δωρεάν και οι απασχολούμενοι υπογράφουν μία διετή σύμβαση με την αρμόδια αρχή, με απαραίτητη προϋπόθεση οι καλλιέργειες να είναι βιολογικές και μονοετής.

Αποτελεί αξιέπαινη προσπάθεια η πρωτοβουλία αυτή των δήμων. Όχι μόνον οι πολίτες με αυτόν τον τρόπο έρχονται πιο κοντά στη φύση, γυμνάζονται, εξασφαλίζουν μόνοι τους τη τροφή τους, αλλά κυρίως γνωρίζουν την ανωτερότητα των βιολογικών προϊόντων από τον πρωτογενή ακόμα τομέα.  Επιστροφή στα βιολογικά νέα

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.