Διαφήμιση
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ
Τρίτη, 03 Απρίλιος 2012 13:42

biologikes_laikes

Κατατέθηκε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η οποία κατοχυρώνει νομικά τις αγορές παραγωγών και τις αγορές βιοκαλλιεργητών «ως μία νέα μορφή αγοράς αυτοτελούς και ανεξάρτητης  από κάθε άλλη μορφή αγοράς».

Η πρωτοβουλία αυτή από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις 23.03, της ΔΗΜΑΡ στις 27.03 και του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητων βουλευτών στις 30.03, φέρνει στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το ζήτημα της άμεσης διάθεσης της τροφής και των αγορών παραγωγών στο πλαίσιο μίας εθνικής αγροδιατροφικής πολιτικής.

Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και το «κίνημα της πατάτας» ανέδειξαν το αυτονόητο δικαίωμα στην διάθεση της τροφής χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων, οδήγησαν στην άμεση σχέση παραγωγών – καταναλωτών και καθιστούν σαφές ότι το ζήτημα αυτό είναι υπερκομματικό.

Οι παρούσες συνθήκες αναδεικνύουν, όσο ποτέ άλλοτε, την ανάγκη για μία σαφή και αποτελεσματική νομοθεσία που επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία αγορών παραγωγών στη χώρα μας, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε η προτεινόμενη τροπολογία να λάβει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής και όλων των βουλευτών.

Η εμπειρία των βιοκαλλιεργητών στα 18 χρόνια που λειτουργούμε τις αγορές βιοκαλλιεργητών και διεκδικούμε μια αντίστοιχη νομοθεσία, δείχνει ότι ο θεσμός αυτός κατέστησε βιώσιμους παραγωγούς και καταναλωτές και στηρίζει διαχρονικά την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και της κοινωνίας της υπαίθρου.

Εάν επιτευχθεί η νομοθέτηση των αγορών παραγωγών και των αγορών βιοκαλλιεργητών, τότε έχουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρας μας και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας σε υγιείς βάσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΛΜΩΠΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ (ΠΕΛΛΑ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για τις βιολογικές λαϊκές πατήστε εδώ...


Επιστροφή στα βιολογικά νέα

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.