Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012 15:25

organic_wine


Τα κέρδη από την παραγωγή βιολογικού κρασιού έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Γερμανία, ενώ η έκταση των αμπελώνων που καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους έχει αυξηθεί πλέον στα 5.000 στρέμματα, μία έκταση που αποτελεί το 5% του συνόλου των αντίστοιχων γεωργικών εκτάσεων της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Η Γερμανία βρίσκεται πλέον στις πρώτες θέσεις των οινοπαραγωγών χωρών που εφαρμόζουν βιολογικές μεθόδους στην παραγωγή του κρασιού, μαζί με τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Αυστρία. Κι όλα αυτά παρά τις δυσκολίες που προκαλούν οι κλιματολογικές συνθήκες της Γερμανίας.

Στη Γερμανία χρειάζονται 1.200 με 1.500 ώρες εργασίας για να αποδώσει ένα στρέμμα βιολογικής καλλιέργειας, ενώ στην Ισπανία, για παράδειγμα, που ευνοείται από το ιδανικό της κλίμα, με τις ίδιες εργατοώρες αποδίδουν 100 στρέμματα.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Γκάιζενχαϊμ στη Γερμανία, το μέλλον των βιολογικών καλλιεργειών εντοπίζεται κυρίως στην ανάπτυξη της βιοδυναμικής αμπελουργίας, ενώ εκτιμά πως η συμβατική παραγωγή κρασιού με τις παραδοσιακές μεθόδους επεξεργασίας θα ελαττωθεί σημαντικά.


Επιστροφή στα βιολογικά νέα
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.