Διαφήμιση
Διαφήμιση
7% αύξηση της πώλησης βιολογικών κρασιών στη Γαλλία. Το 39% πίνει βιολογικό κρασί
Πέμπτη, 18 Δεκέμβριος 2025 18:13
18-biologika-krasia-gallia 
 
7% αύξηση της πώλησης βιολογικών κρασιών στη Γαλλία. Το 39% πίνει βιολογικό κρασί
 
Σε όλο και περισσότερα σπίτια, μπαίνουν τα βιολογικά κρασιά, με την αξία των πωλήσεων να έχει αυξηθεί κατά 7% το 2024, στη Γαλλία.
 
Όπως αναφέρει η Διεπαγγελματική Ένωση Αμπελουργών Sud Vin Bio, η ζήτηση είναι ανθεκτική, τόσο σε όρους όγκου, όσο και αξίας.
 
 
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ενωσης, που διεξήχθη σε ένα δείγμα 2.500 ατόμων αντιπροσωπευτικού του πληθυσμού της ηπειρωτικής Γαλλίας, ηλικίας μεταξύ 18 και 75 ετών, ένα 69% του πληθυσμού πίνει κρασί και το 39% πίνει βιολογικό κρασί.
 
Με βάση τα στοιχεία, μόλις το 7% των ερωτηθέντων δήλωσαν τακτικοί καταναλωτές, ενώ ένα 37% περιστασιακοί.
 
Ως προς την ηλικιακή κατανομή, τα άτομα ηλικίας κάτω των 35 ετών αντιπροσωπεύουν το 31% των καταναλωτών βιολογικού κρασιού, ενώ σε ό,τι αφορά το συμβατικό προϊόν μόλις το 18% του πληθυσμού πίνει μόνο συμβατικό κρασί, υποδηλώνοντας μια αυξημένη τάση για βιολογικά προϊόντα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.
 
 
Μάλιστα, εκείνοι που προτιμούν το βιολογικό προϊόν έδειξαν, επίσης, μεγαλύτερη ανησυχία για τον αντίκτυπο των τροφίμων στην υγεία, αλλά και ευαισθητοποίηση ως προς το περιβάλλον σε σχέση με την αγορά τροφίμων.
 
Σε ό,τι αφορά τα κανάλια διανομής, η άνοδος στην αξία των πωλήσεων ήταν περισσότερο εμφανής σε κανάλια υψηλότερης αξίας, ενώ σε δίκτυα, όπως τα σούπερ μάρκετ και οι υπεραγορές, η αξία υποχώρησε κατά 8%.
 
«Εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί η κατανάλωση σε όλα τα κανάλια», αναφέρει η Sud Vin Bio, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της έρευνας, ιδίως καθώς η παραγωγή συνεχίζει να ξεπερνά τη ζήτηση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thedrinksbusiness.
 
«Σε σχέση με την ιστορία της γαλλικής γεωργίας, η ανάπτυξη του βιολογικού τομέα είναι εντυπωσιακή. Πριν από 25 χρόνια, βρισκόταν στα σπάργανα. Σήμερα, το 20,87% της έκτασης των αμπελώνων μας είναι είτε πιστοποιημένης βιολογικής παραγωγής είτε σε φάση μετατροπής», σημείωσε ο Julien Franclet, πρόεδρος της SudVinBio.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση