Διαφήμιση
Διαφήμιση
7% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2009 ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ
Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 22:14

grow
Κατά 7% αυξήθηκαν στη διάρκεια του περασμένου χρόνου, με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Υπηρεσία για την Προώθηση Εφαρμογών Γεωργίας-Βιοτεχνολογίας (ISAAA), οι εκτάσεις παγκοσμίως με καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων (μεταλλαγμένων) οργανισμών, φθάνοντας συνολικά στα 1,34 δις στρέμματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ISAAA, πέρυσι 14 εκατ. αγρότες σε ολόκληρο των κόσμο δραστηριοποιήθηκαν στην καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού, σόγιας, βαμβακιού και ελαιοκράμβης (κάνολα).

Σε κοινοτικό επίπεδο οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες (σ.σ. για το 2009 επιτρεπόταν μόνο η καλλιέργεια του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού ΜΟΝ 810) μειώθηκαν πέρυσι κατά 12%, μετά την απαγόρευση που επέβαλε η γερμανική κυβέρνηση στην επικράτειά της στα τέλη του 2008, επισημαίνει το ISAAA.

Γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι καλλιεργήθηκε πέρυσι σε 5 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισπανία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία και  σε έκταση 947.500 στρεμμάτων, έναντι 1.070.719 στρεμμάτων το 2008.

ΠΗΓΗ: ΑΝΑ-ΜΠΑ

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.