Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2012 12:27

organic

Στις 14 Ιουνίου κατατέθηκε ο ευρωπαϊκός κανονισμός για την τροποποίηση και διόρθωση του κανονισμού 889/2008 για τη βιολογική παραγωγή, επισήμανση και έλεγχο στα βιολογικά προϊόντα.

Τα κυριότερα σημεία που επισημάναμε είναι τα παρακάτω:

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ & ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΥΤΑΤΙΚΑ:
Τα εμπορικά σήματα και οι ονομασίες πώλησης που φέρουν ένδειξη μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνον εάν όλα τα συστατικά φυτικής ή ζωικής προέλευσης λαμβάνονται με τη μέθοδο της βιολογικής παραγωγής και τουλάχιστον το 95 % της ξηράς ουσίας του προϊόντος αποτελείται από συστατικά αυτού του είδους.

ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ:
1. Όσον αφορά τα φυτοφάγα ζώα, το 60 % των ζωοτροφών πρέπει να προέρχεται από την ίδια την κτηνοτροφική μονάδα ή, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να παράγεται σε συνεργασία με άλλα αγροκτήματα βιολογικής παραγωγής στην ίδια περιοχή.

2. Όσον αφορά τους χοίρους και τα πουλερικά, τουλάχιστον το 20 % των ζωοτροφών πρέπει να προέρχεται από την ίδια την κτηνοτροφική μονάδα ή, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να παράγεται στην ίδια περιοχή σε συνεργασία με άλλα αγροκτήματα βιολογικής παραγωγής ή επιχειρήσεις ζωοτροφών.

3. Όσον αφορά τις μέλισσες, στο τέλος της περιόδου παραγωγής, πρέπει να διατηρούνται στις κυψέλες επαρκή αποθέματα μελιού και γύρης για την επιβίωση των μελισσιών τον χειμώνα.

Η διατροφή των μελισσιών επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που απειλείται η επιβίωσή τους λόγω κλιματικών συνθηκών. Για τη διατροφή πρέπει να χρησιμοποιείται βιολογικό μέλι, βιολογικό σιρόπι ζάχαρης ή βιολογική ζάχαρη».

Ολόκληρος ο κανονισμός εδώ


Επιστροφή στα βιολογικά νέα

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.