Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΤΟ 80% ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΟΓΩ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2012 15:26

eu_organic

Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου ζητά -με επιστολή της προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ- την εισαγωγή παραμέτρου στο λογισμικό του που θα επιτρέπει, για αποκλίσεις έως 1.5%, να γίνεται αποδοχή των αιτήσεων ενίσχυσης για ένταξη στα Προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και Νιτρορύπανσης, δεδομένου ότι σήμερα (σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας) υπάρχουν απορρίψεις αιτήσεων σε ποσοστά που αγγίζουν το 70-80%.

Αυτά τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά εμφανίζονται εξαιτίας πολύ μικρών αποκλίσεων μεταξύ της αρχικής αίτησης για ενίσχυση και της ψηφιοποιημένης έκτασης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), όπως επισημαίνει η κ. Καραλαριώτου στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Καπρέλη.  Την επιστολή της κοινοποιεί και προς τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Χαρακόπουλο και τον Ειδικό γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Αθ. Θεοχαρόπουλο.

karalariotouΗ αντιπεριφερειάρχης εκτιμά πως με την εισαγωγή της ειδικής παραμέτρου θα αποφευχθεί η αδικαιολόγητη γραφειοκρατία που προκύπτει, αφού οι τυχόν ενστάσεις που έχουν δικαίωμα να κάνουν οι παραγωγοί θα είναι σε πολύ μικρότερο ποσοστό και κατά συνέπεια θα προχωρά πιο γρήγορα το Πρόγραμμα, προς όφελος πάντα του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας:
«Απορρίψεις Αιτήσεων Ενίσχυσης για ένταξη στα Προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και Νιτρορύπανσης»

«Αξιότιμε κύριε
Κατά το πρώτο στάδιο ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης για ένταξη στις Δράσεις 1.1 Βιολογική Γεωργία και 2.1 Μείωση της Νιτρορύπανσης από τις Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις, που εντάσσονται στο μέτρο 2.1.4 του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, διαπιστώθηκε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – Τμήμα Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής, πως υπάρχουν απορρίψεις αιτήσεων σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά που φτάνουν το 70-80%.

Οι αποκλίσεις αυτές προέκυψαν κατά τον διασταυρωτικό έλεγχο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) εξαιτίας πολύ μικρών αποκλίσεων μεταξύ της αρχικής αίτησης για ενίσχυση και της ψηφιοποιημένης έκτασης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.).

Προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία και να αποφύγουμε την γραφειοκρατία που δημιουργείται, προτείνουμε να εισαχθεί παράμετρος στο λογισμικό του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. που θα επιτρέπει, για αποκλίσεις έως 1.5%, να γίνεται αποδοχή της αίτησης.

Εξάλλου, στο ίδιο λογισμικό αντίστοιχη παραμετροποίηση έγινε και για τον οπτικό διοικητικό έλεγχο των παραστατικών νόμιμης κατοχής. Αν παρόλά αυτά προκύψουν παραγωγοί που θέλουν να υποβάλλουν ένσταση, προβλέπεται να έχουν χρονικό περιθώριο εφτά (7) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία πρώτης δημοσιοποίησης των πινάκων των αποτελεσμάτων.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η αδικαιολόγητη γραφειοκρατία που προκύπτει, αφού οι ενδεχόμενες ενστάσεις θα είναι σε πολύ μικρότερο ποσοστό. Ταυτόχρονα, δεν θα επιβραδυνθεί και η υλοποίηση του προγράμματος, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Πιστεύω ότι όσον αφορά Δράσεις όπως το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να είμαστε περισσότερο ευέλικτοι, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση και έγκαιρη υλοποίησή τους.

Σε εποχές κρίσης και οικονομικής ύφεσης, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, πρέπει να αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Για αυτό τον λόγο, οφείλουμε να δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που προκύπτουν και αφορούν τον συγκεκριμένο κλάδο και να διασφαλίζουμε την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Βρισκόμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενημέρωση σχετικά με το θέμα και ευελπιστώ ότι θα προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα».

Πηγή: pthes.gov.gr


Επιστροφή στα βιολογικά νέα

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.