Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2010 17:54

solar_airplane
Η πρώτη δοκιμή αεροπλάνου που κινείται με ηλιακή ενέργεια ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στη δυτική Ελβετία. Η πτήση μιάμισης ώρας σκοπό είχε να δοκιμαστεί το πειραματικό μοντέλο έτσι ώστε έως το τέλος του 2012 να είναι έτοιμο ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος που θα κάνει το γύρο του κόσμου.

"Ποτέ ως τώρα δεν έχει πετάξει ένα τόσο μεγάλο και ελαφρύ αεροπλάνο με ανανεώσιμη πηγή ενέργειας του οποίου η πτητική συμπεριφορά δεν είχε εξερευνηθεί", δήλωσε ο Μπερτράν Πικάρ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα αυτό, στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.

Στόχος των επιστημόνων είναι να κατασκευαστεί ένα παρόμοιο αεροπλάνο που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια και θα μπορέσει να πραγματοποιήσει μια πτήση γύρω από όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2012.

Το Solar Impulse, όπως ονομάζεται το αεροπλάνο, έχει άνοιγμα πτερύγων ίδιο με αυτό ενός Airbus A340, το βάρος του είναι αυτό ενός μέσου αυτοκινήτου και η ενέργεια που το κινεί παράγεται από 12.000 ηλιακές κυψέλες.


Πηγή: Ελευθεροτυπία

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.