Βιολογικά κρέατα και πουλερικά. Που διαφέρουν με τα συμβατικά |
Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2015 14:43 |
![]() Ποιές είναι άραγε οι σημαντικότερες διαφορές μεταξύ βιολογικών και συμβατικών κρεάτων και πουλερικών ; Εμείς θα σας παραθέσουμε ενδεικτικά κάποια στοιχεία και εσείς επιλέξτε αντίστοιχα για το τι προτιμάτε να καταναλώνετε. Ζητάμε συγνώμη εκ των προτέρων από τους φυτοφάγους... Στη βιολογική κτηνοτροφία, τα ζώα έχουν μόνιμη πρόσβαση σε υπαίθριους χώρους, κατά προτίμηση βοσκότοπους, ενώ τους χορηγείται αρκετός χώρος ώστε να μπορούν να κινούνται και να επιβιώνουν άνετα. Για παράδειγμα, στις βιολογικές αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, προβλέπεται διαθέσιμος χώρος για κάθε ζώο εντός κτιρίων 6 τμ, ενώ για ανοιχτούς χώρους, 4,5 τμ αντίστοιχα. ![]() Πολλές φορές τα φώτα παραμένουν συνέχεια αναμμένα, ώστε να έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι ακόμα ημέρα, ωστε να τρώνε ακατάπαυστα και να παχαίνουν γρηγορότερα. Μέθοδος η οποία φυσικά στην οργανική κτηνοτροφία, δεν εφαρμόζεται. Τα βιολογικά κοτόπουλα, είναι υποχρεωμένα να ασκούνται, ώστε να παραμείνουν υγιή και χωρίς περιττό λίπος. Η τροφή που τρώνε είναι φυσική και εννοείται πιστοποιημένη οργανικής καλλιέργειας, όπως καλαμπόκι, πίτουρα, σιτάρι, σόγια κλπ. Δυστυχώς κάποτε τα πουλερικά θα καταλήξουν στο σφαγείο. Τα οργανικά θα έχουν ζήσει 82 περίπου ημέρες, μέχρι να φτάσουν να παχύνουν και να καταλήξουν στο πιάτο μας, ενώ τα συμβατικά μόνον 38 με 45 !!! Στα ζώα οργανικής κτηνοτροφίας, δε χορηγούνται ορμόνες, αντιβιοτικά και γενετικά τροποποιημένες και μεταλλαγμένες τροφές.
|