Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗ Ν. ΚΟΡΕΑ
Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2012 15:16

s_koreaΗ κορεατική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει για ένα ακόμη έτος, δηλαδή μέχρι 31/12/2013, το μεταβατικό καθεστώς αναγνώρισης των πιστοποιήσεων προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας οπό επίσημους αλλοδαπούς οργανισμούς, το οποίο κανονικά θα έληγε στις 31/12/2012.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει ότι οποιοδήποτε προϊόν κυκλοφορεί στην Κορέα ως βιολογικής καλλιέργειας, πρέπει να έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το κορεατικό σύστημα. Όμως, οι αλλοδαποί οργανισμοί πιστοποίησης, για να λάβουν άδεια χορήγησης πιστοποιήσεων σύμφωνα με το κορεατικό σύστημα, οφείλουν να ακολουθήσουν μια εξαιρετικά χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στην αγορά, για την αντιμετώπιση των οποίων, η κορεατική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την παράλληλη ισχύ και του παλιού συστήματος αναγνώρισης των αλλοδαπών πιστοποιήσεων, κατ αρχάς για ένα έτος, στη συνέχεια για άλλα δύο έτη και τώρα για ένα επιπλέον έτος.

Επιπλέον, η Κορέα τροποποίησε τη νομοθεσία της, ώστε να είναι δυνατή η σύναψη συμφωνιών αμοιβαίας αναγνώρισης με άλλες χώρες. Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να θεωρήσει ως προτεραιότητας τη σύναψη τέτοιας συμφωνίας με την Κορέα. Μάλιστα, για να επισπευσθεί η διαδικασία, προσελήφθη ως τεχνικός σύμβουλος η αναγνωρισμένη σύμφωνα με το κορεατικό σύστημα γαλλική εταιρεία πιστοποίησης Ecocert, η οποία ήδη προβαίνει σε συγκριτική ανάλυση των δυο συστημάτων.

Υπολογίζεται, όμως, ότι για τη σύναψη και έναρξη ισχύος της νέας συμφωνίας θα χρειασθούν δύο περίπου χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα επιλύεται μεν προσωρινά, αλλά θα χρειασθεί να δοθεί και νέα παράταση μετά από ένα χρόνο.

Πηγή: bio-hellas.gr

Επιστροφή στα βιολογικά νέα

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.