Διαφήμιση
Ενα ποτήρι βιολογικό κρασί την ημέρα κατά του καρκίνου
Σάββατο, 12 Μάιος 2018 12:33

25-krasi

Η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να συμβάλει στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η ρεσβερατρόλη, μία χημική ουσία που υπάρχει στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών και η οποία τους προσδίδει το χαρακτηριστικό χρώμα τους, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά έως τώρα οι επιστήμονες δεν ήξεραν τι ποσότητα από αυτήν θα έπρεπε να καταναλώσει κάποιος για να αποκομίσει αυτό το όφελος.

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως ποσότητα αντίστοιχη με 5 mg ρεσβερατρόλης μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ την ανάπτυξη όγκων στο παχύ έντερο.

 

 

organic-life
 

Τα 5 mg ήταν πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι δόσεις του 1 γραμμαρίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιο επωφελείς είναι οι μικρές ποσότητές της.

«Όλοι νομίζουν ότι το περισσότερο είναι πάντα το καλύτερο, αλλά η αλήθεια είναι πως στην Ιατρική οι μικρότερες δόσεις συχνά είναι πιο αποτελεσματικές», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κάρεν Μπράουν, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Η έρευνα κάνει λόγω γενικά για το κόκκινο κρασί. Για εμάς όμως δε νοείται να μιλάμε για καρκίνο του παχέος εντέρου και τα προϊόντα που καταναλώνουμε να μην είναι βιολογικά, αλλά συμβατικά επιβαρημένα με χημικές καρκινογόνες ουσίες. Για αυτό λοιπόν προτιμήστε το
βιολογικό κρασί που είναι απαλλαγμένο από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. 

 

 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.