Τρίτη, 08 Ιανουάριος 2013 22:56 |

Μόλις μέσα σε ένα χρόνο στη Δανία, οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, τα κυλικεία και τις δημόσιες κουζίνες, αυξήθηκαν κατά 46%, ενώ ο αριθμός των βιολογικών καντινών τριπλασιάστηκε μέσα στο 2012.
Το έτος που μας πέρασε, λειτουργούσαν 130 κυλικεία από ιδιωτικές εταιρείες, των οποίων το 30-60% των πρώτων υλών, ήταν βιολογικά. Σήμερα υπολογίζεται πως κάθε ημέρα σερβίρονται 500.000 βιολογικά γεύματα ημερησίως.
Πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις υιοθετούν ένα πράσινο προφίλ και πλέον το βιολογικό κυλικείο είναι μέρος του brand name τους, με την τάση αυτό ολοένα και να αυξάνεται.
Σήμερα το 70% του φαγητού που σερβίρεται στην Κοπεγχάγη από εστιατόρια και μεγάλες κουζίνες, αποτελείται από βιολογικά προϊόντα.
Στόχος μάλιστα της κυβέρνησης, είναι έως το 2020, το φαγητό που σερβίρεται σε δημόσια ιδρύματα, να αποτελείται σε ποσοστό 60% από οργανικά προϊόντα.
Οι εξαγωγές βιολογικών προϊόντων έχουν αυξηθεί σε διάστημα 12 μηνών κατά 15%, ενώ έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα στην τελευταία πενταετία με το τζίρο να κυμαίνεται στα 125.000.000,00 €.
Επιστροφή στην ενότητα βιολογικά νέα...
|