Διαφήμιση
Διαφήμιση
36 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ 2012. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 308
Τετάρτη, 09 Ιανουάριος 2013 01:11

organic

Με την αγοραστική δύναμη του Έλληνα να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και το 2012, τα βιολογικά προϊόντα δε θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστα.

Έτσι λοιπόν 36 καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, δεν άντεξαν της κρίσης και αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο τη χρονιά που μας πέρασε.

Σήμερα λειτουργούν Πανελλαδικά 308 καταστήματα βιολογικών, ενώ είναι πλέον εκατοντάδες αυτά που στα ράφια τους θα βρείτε μαζί με άλλα προϊόντα και κάποιους κωδικούς βιολογικών.

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν στο πλαίσιο της έκδοσης του οδηγού βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών, Organic Life 2013 και της έρευνας της οποίας κάναμε για ενημέρωση και διόρθωση του αρχείου μας.

Η αγορά αλλάζει, με τα οργανικά προϊόντα να εξαπλώνονται και να συναντούνται πλέον και σε καταστήματα μη καθεαυτού και μόνον βιολογικού χαρακτήρα. Πλέον σε αρκετά mini market, καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων, ντελικατέσεν, super market ακόμα και ψιλικατζίδικα ή φούρνους θα βρείτε μεταξύ των άλλων και κάποια βιολογικά προϊόντα, ενώ προσωπική εκτίμηση αποτελεί το γεγονός πως δε θα αργήσουμε να τα δούμε ακόμα και στα περίπτερα.

Η αλήθεια είναι πως παρά την οικονομική κρίση, τα βιολογικά προϊόντα ναι μεν έχουν πληγεί, αλλά εάν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στους υπόλοιπους κλάδους, μάλλον πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι αφού συγκριτικά έχουν τη μικρότερη κάμψη.

Το αγοραστικό κοινό πλέον κάνει αυστηρές επιλογές στις καταναλωτικές του συνήθειες και εμπιστεύεται τα οργανικά προϊόντα για τη διατροφή του. Ειδικά σήμερα, που σε αρκετά συμβατικά προϊόντα, παρατηρείται το φαινόμενο στο βωμό του κόστους να θυσιάζεται η ποιότητα.

Σημ. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει ο οδηγός βιολογικών προίόντων organic Life για το έτος 2013, στον οποίο θα βρείτε οτιδήποτε και εαν αναζητάτε για τον κλάδο.

Παναγιώτης Μερεντίτης


Επιστροφή στην ενότητα βιολογικά νέα... 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.