Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 00:00 |
Μια φάρμα στη Πενσυλβανια της Αμερικής, χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή μέθοδο εκτροφής πουλερικών, βασισμένη στο ριγανέλαιο και στη κανέλα, ως υποκατάστατο των αντιβιοτικών.
Πρόκειται για τη φάρμα «Bell & Evans» η οποία ταΐζει το κοτόπουλα με μια ειδική τροφή που περιέχει τα παραπάνω συστατικά, για την προστασία κατά των βακτηριακών ασθενειών.
Στο αγρόκτημα αυτό, τα ζωικά προϊόντα - τα οποία εδώ και πολύ καιρό δεν λαμβάνουν αντιβιοτικά - γνωρίζουν οικονομική επιτυχία, χάρη στην αυξημένη ζήτηση των ολοένα και καλύτερα ενημερωμένων καταναλωτών, οι οποίοι ζητούν βιολογικά, χωρίς χημικά κρέατα.
Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, Σκοτ Σέτλερ, δήλωσε στους «New York Times» ότι το αφέψημα του λαδιού ρίγανης έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε άλλο υποκατάστατο που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στο αγρόκτημα.
Ο κτηνοτρόφος Σέτλερ αναγνωρίζει επίσης ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στην επιτυχία του που δεν έχει να κάνει μόνο με την αντικατάσταση των αντιβιοτικών με το λάδι ρίγανης.
Τονίζει ότι για επιτυχημένη κτηνοτροφία χρειάζονται: -Στέρεα διατροφικά πρότυπα για τα ζώα -Καθαρή κτηνοτροφική μονάδα με άφθονο φως και εξαερισμό.
Μετά από τη συλλογή των κοτόπουλων που αποστέλλονται για σφαγή, οι εργαζόμενοι καθαρίζουν τις γραμμές του νερού, απολυμαίνουν τα πάντα και στη συνέχεια κρατούν το χώρο κενό για 2-3 εβδομάδες για να επιτρέψουν σε επιβλαβή βακτήρια και μικροοργανισμούς να πεθάνουν, ενώ επίσης απαλλάσσουν τις εγκαταστάσεις από κάθε είδους νόσο που μεταδίδουν τα τρωκτικά.
Καθώς εξαπλώνεται η επιτυχία του Σέτλερ και άλλες εκμεταλλεύσεις έχουν αρχίσει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.
Περισσότερα βιολογικά νέα
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;
|